Sitruunalammas
Sitruuna antaa lampaalle ihanan raikkaan maun. Kokeile herkullista reseptiä!
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainesosat
- 1 kg lampaanlihaa, paloiteltuna
- 1 nokare voita
- 9 rkl sitruunamehua
- 2,5 dl kasvislientä
- suolaa ja mustapippuria maun mukaan
4 annosta
- 1 kg lampaanlihaa
- 300 g porkkanaa
- 300 g lanttua
- 400 g kaalia
- 1 iso purjo
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- 8 kokonaista valkopippuria
- suolaa ja pippuria
Neljälle
- 800 g lampaanfileetä
- 2 rkl roseepippureita
- 1 salottisipuli
- 1 rkl voita
- 3 dl kermaa
- halutessasi, mausteeksi 2 cl madeiraa
- voita paistamiseen, suolaa, pippuria
Pyreeseen
- 1 kg perunoita
- 200 g porkkanoita
- 200 g parsakaalia
- voita, kermaa/maitoa
- suolaa, pippuria
Neljälle
- 800 g lampaan ulkofileetä
- 8 valkosipulinkynttä
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Aioli
- 2 raakaa munankeltuaista
- 3 isoa valkosipulinkynttä
- 3 maustemittaa suolaa
- 1 tl sitruunamehua
- 3 dl oliiviöljyä
Tarjoiluun
- 4 tomaattia
- 250 vihreitä papuja
Kuudelle
- 1 kg lampaan ulkofileetä
- 200 g kantarelleja
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 5 dl punaviiniä
- 1 dl rapsiöljyä
- 2 laakerinlehteä
- 6 murskattua katajanmarjaa
- 2 tl oreganoa
- 2 tl rakuunaa
- 2 tl rosmariinia
- 1 tl timjamia
- 1 keltasipuli, lohkoina
- ½ rkl suolaa
Kastike
- 3-4 dl siivilöityä marinadia
- 3 dl lihalientä
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 rkl pehmeää voita
- arrowjuurta
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Lämmitä uuni 180-asteeseen. Sivele uunivuoka voilla ja aseta lampaanpalaset vuokaan, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paahda lammasta uunissa tunnin ajan ja kostuta lihaa aina välillä kasvisliemellä.
Pirskottele paistamisen loppuvaiheessa sitruunamehua lihojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Jäädytetty nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Anun mokkakakku
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti