Sitruunalammas

Sitruuna antaa lampaalle ihanan raikkaan maun. Kokeile herkullista reseptiä!

Ainesosat

  • 1 kg lampaanlihaa, paloiteltuna
  • 1 nokare voita
  • 9 rkl sitruunamehua
  • 2,5 dl kasvislientä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

4 annosta

  • 1 kg lampaanlihaa
  • 300 g porkkanaa
  • 300 g lanttua
  • 400 g kaalia
  • 1 iso purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • suolaa ja pippuria

Neljälle

  • 800 g lampaanfileetä
  • 2 rkl roseepippureita
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • 3 dl kermaa
  • halutessasi, mausteeksi 2 cl madeiraa
  • voita paistamiseen, suolaa, pippuria

Pyreeseen

  • 1 kg perunoita
  • 200 g porkkanoita
  • 200 g parsakaalia
  • voita, kermaa/maitoa
  • suolaa, pippuria

Neljälle

  • 800 g lampaan ulkofileetä
  • 8 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Aioli

  • 2 raakaa munankeltuaista
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • 3 maustemittaa suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • 4 tomaattia
  • 250 vihreitä papuja

Kuudelle

  • 1 kg lampaan ulkofileetä
  • 200 g kantarelleja
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 5 dl punaviiniä
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 murskattua katajanmarjaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl rakuunaa
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli, lohkoina
  • ½ rkl suolaa

Kastike

  • 3-4 dl siivilöityä marinadia
  • 3 dl lihalientä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl pehmeää voita
  • arrowjuurta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Lämmitä uuni 180-asteeseen. Sivele uunivuoka voilla ja aseta lampaanpalaset vuokaan, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda lammasta uunissa tunnin ajan ja kostuta lihaa aina välillä kasvisliemellä.

Pirskottele paistamisen loppuvaiheessa sitruunamehua lihojen päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.