Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sitruunalammas

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Sitruuna antaa lampaalle ihanan raikkaan maun. Kokeile herkullista reseptiä!

Ainesosat

  • 1 kg lampaanlihaa, paloiteltuna
  • 1 nokare voita
  • 9 rkl sitruunamehua
  • 2,5 dl kasvislientä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan

4 annosta

  • 1 kg lampaanlihaa
  • 300 g porkkanaa
  • 300 g lanttua
  • 400 g kaalia
  • 1 iso purjo
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 laakerinlehti
  • 8 kokonaista valkopippuria
  • suolaa ja pippuria

Neljälle

  • 800 g lampaanfileetä
  • 2 rkl roseepippureita
  • 1 salottisipuli
  • 1 rkl voita
  • 3 dl kermaa
  • halutessasi, mausteeksi 2 cl madeiraa
  • voita paistamiseen, suolaa, pippuria

Pyreeseen

  • 1 kg perunoita
  • 200 g porkkanoita
  • 200 g parsakaalia
  • voita, kermaa/maitoa
  • suolaa, pippuria

Neljälle

  • 800 g lampaan ulkofileetä
  • 8 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita paistamiseen

Aioli

  • 2 raakaa munankeltuaista
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • 3 maustemittaa suolaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 3 dl oliiviöljyä

Tarjoiluun

  • 4 tomaattia
  • 250 vihreitä papuja

Kuudelle

  • 1 kg lampaan ulkofileetä
  • 200 g kantarelleja
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 5 dl punaviiniä
  • 1 dl rapsiöljyä
  • 2 laakerinlehteä
  • 6 murskattua katajanmarjaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl rakuunaa
  • 2 tl rosmariinia
  • 1 tl timjamia
  • 1 keltasipuli, lohkoina
  • ½ rkl suolaa

Kastike

  • 3-4 dl siivilöityä marinadia
  • 3 dl lihalientä
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 rkl pehmeää voita
  • arrowjuurta
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Lämmitä uuni 180-asteeseen. Sivele uunivuoka voilla ja aseta lampaanpalaset vuokaan, mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda lammasta uunissa tunnin ajan ja kostuta lihaa aina välillä kasvisliemellä.

Pirskottele paistamisen loppuvaiheessa sitruunamehua lihojen päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta