Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sobanuudeleita ja broileria sieniliemessä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valmiiksi grillatuista broilerin koipireisistä tai kokonaisesta grillibroilerista loihdit nopeasti ja helposti päivällisen. Japanilaisia udon- tai sobanuudeleita sekä kuivattua levää löytyy monista kaupoista.

Neljälle

  • 2 grillattua broilerin koipireisipalaa
  • 400 g udon- tai sobanuudeleita
  • 1 litra sienilientä
  • 1 punainen paprika
  • 1 pala kesäkurpitsaa
  • 200 g tuoreita sieniä
  • 1 rkl kuivattua levää murennettuna

Tarjoiluun

  • tuoretta inkivääriraastetta
  • valkosipulimurskaa
  • makeata chilikastiketta
  • japanilaista soijaa

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta inkivääri ja purista valkosipulinkynnet omiin kulhoihinsa. Kaada myös chilikastiketta ja soijaa tarjoilukulhoihin ja pane kaikki kylmään tarjoiluun asti.

2. Irrota broilerinliha luista ja leikkaa pieniksi paloiksi. Puhdista ja suikaloi paprika, kesäkurpitsa ja sienet. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta sieniliemi ja lisää siihen paprika-, kesäkurpitsa- ja sienisuikaleet, keitä kypsiksi. Lisää broilerinliha ja anna lämmetä.

3. Jaa nuudelit, vihannekset ja liha lämpimiin tarjoilukulhoihin. Murenna kuivattua levää niiden päälle ja kaada kuumaa lientä kaiken ylle. Tarjoile heti. Jokainen saa maustaa oman annoksensa haluamillaan aineksilla.

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinkoivet