Sobanuudeleita ja broileria sieniliemessä

Valmiiksi grillatuista broilerin koipireisistä tai kokonaisesta grillibroilerista loihdit nopeasti ja helposti päivällisen. Japanilaisia udon- tai sobanuudeleita sekä kuivattua levää löytyy monista kaupoista.

Neljälle

  • 2 grillattua broilerin koipireisipalaa
  • 400 g udon- tai sobanuudeleita
  • 1 litra sienilientä
  • 1 punainen paprika
  • 1 pala kesäkurpitsaa
  • 200 g tuoreita sieniä
  • 1 rkl kuivattua levää murennettuna

Tarjoiluun

  • tuoretta inkivääriraastetta
  • valkosipulimurskaa
  • makeata chilikastiketta
  • japanilaista soijaa

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta inkivääri ja purista valkosipulinkynnet omiin kulhoihinsa. Kaada myös chilikastiketta ja soijaa tarjoilukulhoihin ja pane kaikki kylmään tarjoiluun asti.

2. Irrota broilerinliha luista ja leikkaa pieniksi paloiksi. Puhdista ja suikaloi paprika, kesäkurpitsa ja sienet. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta sieniliemi ja lisää siihen paprika-, kesäkurpitsa- ja sienisuikaleet, keitä kypsiksi. Lisää broilerinliha ja anna lämmetä.

3. Jaa nuudelit, vihannekset ja liha lämpimiin tarjoilukulhoihin. Murenna kuivattua levää niiden päälle ja kaada kuumaa lientä kaiken ylle. Tarjoile heti. Jokainen saa maustaa oman annoksensa haluamillaan aineksilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!