Sobanuudeleita ja broileria sieniliemessä
Valmiiksi grillatuista broilerin koipireisistä tai kokonaisesta grillibroilerista loihdit nopeasti ja helposti päivällisen. Japanilaisia udon- tai sobanuudeleita sekä kuivattua levää löytyy monista kaupoista.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 2 grillattua broilerin koipireisipalaa
- 400 g udon- tai sobanuudeleita
- 1 litra sienilientä
- 1 punainen paprika
- 1 pala kesäkurpitsaa
- 200 g tuoreita sieniä
- 1 rkl kuivattua levää murennettuna
Tarjoiluun
- tuoretta inkivääriraastetta
- valkosipulimurskaa
- makeata chilikastiketta
- japanilaista soijaa
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta inkivääri ja purista valkosipulinkynnet omiin kulhoihinsa. Kaada myös chilikastiketta ja soijaa tarjoilukulhoihin ja pane kaikki kylmään tarjoiluun asti.
2. Irrota broilerinliha luista ja leikkaa pieniksi paloiksi. Puhdista ja suikaloi paprika, kesäkurpitsa ja sienet. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kiehauta sieniliemi ja lisää siihen paprika-, kesäkurpitsa- ja sienisuikaleet, keitä kypsiksi. Lisää broilerinliha ja anna lämmetä.
3. Jaa nuudelit, vihannekset ja liha lämpimiin tarjoilukulhoihin. Murenna kuivattua levää niiden päälle ja kaada kuumaa lientä kaiken ylle. Tarjoile heti. Jokainen saa maustaa oman annoksensa haluamillaan aineksilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"