Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Suklainen keksikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • Noin 15-20:lle
  • Vähälaktoosinen

Suklaakeksipohjat

  • 2 pkt cookies suklaamurotaikinaa (2x 400 g)

Väliin

  • n. 4 dl mansikkasurvosta + mansikoita
  • 1 tlk säilykepersikoita (iso tlk) + n. 1 dl lientä
  • 2 dl puolukkasurvosta + puolukoita
  • 2-3 banaania

Täytteeksi ja päälle

  • 2 tlk vähälaktoosista kermavalmistetta (Flora vispi 20%) tai kermaa
  • 200 g valkoista suklaata
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 tlk vähälaktoosista maitorahkaa (500 g)

Koristeeksi

  • mansikoita (ja säilykepersikoita)
  • (sitruunamelissan lehtiä)

10-12 palaa

  • 3 munaa eroteltuina
  • 1 dl sokeria
  • 60 g voita
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 3 rkl perunajauhoa

Täyte ja kuorrutus

  • 1 purkki aprikooseja
  • 100 g tummaa suklaata
  • 1 dl suklaaströsseliä
  • voita + korppujauhoa vuokaan

Valmistusohje

Ota taikinalevyt sulamaan erilleen. Yhdessä paketissa on 2 levyä eli yhteensä 4 levyä. Kauli jokaisesta taikinalevystä yksi iso (ruokalautasen kokoinen tai soikea vastaava) pyöreä keksilevy leivinpaperin päällä. Muista katsoa, että levy on sen kokoinen kuin sinulta löytyy tarjoilualusta kakulle. Tee kaikista neljästä samankokoisia isoja pohjalevyjä.

Kypsennä kakkupohjia kutakin erikseen 200-asteisen uunin keskitasolla noin 6-7 min. Jäähdytä pohjat tasaisella alustalla.

Valmista valkosuklaarahka: kuumenna kattilassa noin 1 dl kermaa (½ tlk) koko ajan sekoittaen puulastalla ja sulata suklaa siihen. Sekoita seosta niin kauan, että suklaa sulaa tasaiseksi. Laita seos jäähtymään. Vatkaa loppu kerma erikseen kulhossa vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa joukkoon lopuksi rahka ja kädenlämpöiseksi jäähtynyt valkosuklaaseos.

Kokoa kakku tarjottimelle. Laita alimmaiseksi keksipohja. Levitä siihen mansikkasurvosta ja päälle mansikoita sekä valkosuklaaseosta. Laita varovasti toinen levy päälle, kostuta persikkamehulla ja laita päälle säilykepersikat viipaleina tai kuutioina sekä valkosuklaaseosta. Laita kolmas levy päälle ja siihen puolukkasurvosta, puolukoita ja banaaniviipaleita sekä valkosuklaaseosta. Laita vielä päälle viimeinen levy, kostuta myös se persikkatölkin liemellä. Laita sitten päälle loput valkosuklaarahkasta. Levitä lastalla tasaiseksi.

Laita kakku vetäytymään jääkaappiin yön yli. Koristele juhla-aamuna tai vähän ennen juhlia mansikoin (ja sitruunamelissan lehdin).

Vinkki 1:

Mikäli haluat pienemmän kakun, puolita kaikkien aineiden määrä ja tee kakkuun vain kaksi kerrosta tai halkaisijaltaan pienempi kakku.

Vinkki 2:

Mikäli et välitä suklaasta, voit tehdä kakun Kauramurotaikinasta ja käyttää täytteeseen suklaan tilalla esim. sitruunalla maustettua tuorejuustoa.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Tuoreimmat aiheesta

Suklaakakku