Syyrialainen mannapuuro

Tämä on makea mannapuuro, jota Syyriassa tavataan tarjota aamiaisella. Semolina on durumvehnästä valmistettuja ryynejä. Voit hyvin käyttää niiden sijasta tavallisia mannaryynejä.

Neljälle

  • 170 g semolina- tai mannaryynejä
  • 4 rkl voita
  • 2 ½ dl maitoa
  • 3 1/4 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Tarjoiluun

  • kanelijauhetta
  • 1 dl manteleita

Valmistusohje

1. Murskaa kuoritut mantelit karkeasti. Kuullota semolina-ryynejä voissa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita puuhaarukalla.

2. Kaada maito ja vesi toiseen kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Vatkaa kuuma maitoseos semolinan joukkoon. Jatka sekoittamista, kunnes puuro alkaa saeta.

3. Ota kattila liedeltä ja anna sen olla kansi kiinni 15 minuuttia, jolloin ryynit turpoavat. Tarjoile puuro pienistä kulhoista kanelin ja mantelirouheen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!