Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Syyrialainen mannapuuro

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on makea mannapuuro, jota Syyriassa tavataan tarjota aamiaisella. Semolina on durumvehnästä valmistettuja ryynejä. Voit hyvin käyttää niiden sijasta tavallisia mannaryynejä.

Neljälle

  • 170 g semolina- tai mannaryynejä
  • 4 rkl voita
  • 2 ½ dl maitoa
  • 3 1/4 dl vettä
  • 1 dl sokeria

Tarjoiluun

  • kanelijauhetta
  • 1 dl manteleita

Valmistusohje

1. Murskaa kuoritut mantelit karkeasti. Kuullota semolina-ryynejä voissa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita puuhaarukalla.

2. Kaada maito ja vesi toiseen kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Vatkaa kuuma maitoseos semolinan joukkoon. Jatka sekoittamista, kunnes puuro alkaa saeta.

3. Ota kattila liedeltä ja anna sen olla kansi kiinni 15 minuuttia, jolloin ryynit turpoavat. Tarjoile puuro pienistä kulhoista kanelin ja mantelirouheen kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Makea puuro