Syyrialainen mannapuuro
Tämä on makea mannapuuro, jota Syyriassa tavataan tarjota aamiaisella. Semolina on durumvehnästä valmistettuja ryynejä. Voit hyvin käyttää niiden sijasta tavallisia mannaryynejä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
Neljälle
- 170 g semolina- tai mannaryynejä
- 4 rkl voita
- 2 ½ dl maitoa
- 3 1/4 dl vettä
- 1 dl sokeria
Tarjoiluun
- kanelijauhetta
- 1 dl manteleita
Valmistusohje
1. Murskaa kuoritut mantelit karkeasti. Kuullota semolina-ryynejä voissa miedolla lämmöllä paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita puuhaarukalla.
2. Kaada maito ja vesi toiseen kattilaan, lisää sokeri ja kuumenna sekoittaen, kunnes sokeri on sulanut. Vatkaa kuuma maitoseos semolinan joukkoon. Jatka sekoittamista, kunnes puuro alkaa saeta.
3. Ota kattila liedeltä ja anna sen olla kansi kiinni 15 minuuttia, jolloin ryynit turpoavat. Tarjoile puuro pienistä kulhoista kanelin ja mantelirouheen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku