Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Taimenta sitruunavoissa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kirjolohi ja taimen ovat nykyisin tavallisesti viljeltyjä. Jos saat käsiisi villiä taimenta, sitä parempi.

Neljälle

  • 3-4 taimenkalaa
  • vehnäjauhoa
  • sitruunaa
  • voita
  • persiljasilppua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Suolaa kalat sisä- ja ulkopuolelta ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Paista kaloja voissa pannulla melko miedolla lämmöllä, voi ei saa palaa. Nosta kalat vadille.

2. Sulata ylimääräinen nokare voita pannulla, purista joukkoon sitruunamehua ja kaada kalojen päälle. Ripota vielä pinnalle persiljasilppua. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu kala