Taimenta sitruunavoissa
Kirjolohi ja taimen ovat nykyisin tavallisesti viljeltyjä. Jos saat käsiisi villiä taimenta, sitä parempi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 3-4 taimenkalaa
- vehnäjauhoa
- sitruunaa
- voita
- persiljasilppua
- suolaa
Valmistusohje
1. Suolaa kalat sisä- ja ulkopuolelta ja kääntele ne vehnäjauhoissa. Paista kaloja voissa pannulla melko miedolla lämmöllä, voi ei saa palaa. Nosta kalat vadille.
2. Sulata ylimääräinen nokare voita pannulla, purista joukkoon sitruunamehua ja kaada kalojen päälle. Ripota vielä pinnalle persiljasilppua. Tarjoile keitettyjen perunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku