Tartarpihviä mausteiden ja makean sinapin kera
Kun valmistat tartarpihvejä, osta tuoretta lihaa ja hienonna tai jauha se itse. Hienonnan itse lihan mieluummin kuin jauhan, sillä hienonnetussa lihassa on parempi rakenne.
Ainekset
- 4 annosta
- 700 g naudanulkofilettä
- 4 rkl hienoksi raastettua juuriselleriä
- 1 hienonnettu keskikokoinen varsiselleri
- 1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
- 1 tl karkeaksi rouhittuja korianterin siemeniä
- 1 rkl hienonnettua suolaheinää (tai rucolaa)
- 1 rkl tuoretta hienonnettua oreganoa
- 1 rkl makeaa ruotsalaista sinappia (tai vastaavaa)
- hyppysellinen suolaa
- 4 keskikokoisen kananmunan keltuaista
Valmistusohje
Hienonna liha pieniksi paloiksi. Kaada hienonnettu liha keskikokoiseen kulhoon ja lisää juuriselleri, varsiselleri, suolaheinä, oregano, sinappi ja suola. Jauha pippurit ja korianterin siemenet morttelissa ja lisää seokseen. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. Aseta liha leikkuulaudalle, jaa neljään osaan ja muotoile käsin pihveiksi.
Siirrä tarjoilulautaselle ja aseta pihvin päälle kananmunan keltuainen. Tarjoa heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka