Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tartarpihviä mausteiden ja makean sinapin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kun valmistat tartarpihvejä, osta tuoretta lihaa ja hienonna tai jauha se itse. Hienonnan itse lihan mieluummin kuin jauhan, sillä hienonnetussa lihassa on parempi rakenne.

Ainekset

  • 4 annosta
  • 700 g naudanulkofilettä
  • 4 rkl hienoksi raastettua juuriselleriä
  • 1 hienonnettu keskikokoinen varsiselleri
  • 1 tl karkeaksi rouhittua mustapippuria
  • 1 tl karkeaksi rouhittuja korianterin siemeniä
  • 1 rkl hienonnettua suolaheinää (tai rucolaa)
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua oreganoa
  • 1 rkl makeaa ruotsalaista sinappia (tai vastaavaa)
  • hyppysellinen suolaa
  • 4 keskikokoisen kananmunan keltuaista

Valmistusohje

Hienonna liha pieniksi paloiksi. Kaada hienonnettu liha keskikokoiseen kulhoon ja lisää juuriselleri, varsiselleri, suolaheinä, oregano, sinappi ja suola. Jauha pippurit ja korianterin siemenet morttelissa ja lisää seokseen. Sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi. Aseta liha leikkuulaudalle, jaa neljään osaan ja muotoile käsin pihveiksi.

Siirrä tarjoilulautaselle ja aseta pihvin päälle kananmunan keltuainen. Tarjoa heti.

Tuoreimmat aiheesta

Tartar