Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tasankolaisen nuuska

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Herkullinen jälkiruoka on erittäin helppo tehdä. Se on alunperin Skoonesta ja saanut skoonelaisittain vitsikkään nimen: slättbosnus eli tasangollaeläjännuuska. Nimi viittaa tietenkin tummaan leipäjauheeseen, joka Ruotsissa tehdään kavring-leivästä. Meillä vastaavaa on esim. Maalahden limppu.

Neljälle

  • 4 dl raastettua tummaa leipää
  • ½ dl sokeria
  • 3 dl omenasosetta
  • 3 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Sekoita leipäraaste ja sokeri kuivalla paistinpannulla. Kuumenna ja paahda seos. Anna muruseoksen jäähtyä leivinpaperilla.

2. Jaa leivänmuruseos annoslasien pohjalle, lusikoi päälle omenasosetta ja nosta päälle nokare kermavaahtoa.

Tuoreimmat aiheesta

Jälkiruoka