Täytetty broilerin rintafile
Tässä resepti Kaappaus keittiössä -tv-sarjan viidennestä jaksosta. Valmista sienillä, pekonilla, aurinkokuivatuilla tomaatilla ja aprikoosilla täytetyt broilerin rintafileet kuudelle hengelle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- Kuudelle
Ainekset
- 6 broilerin rintafilettä
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
- 100 g metsäsieniä
- 100 g pekonia
- 100 g kuivattuja aprikooseja
- suolaa, pippuria
- öljyä uunivuoan voiteluun
- 4 dl kuohukermaa
- timjamin oksia
Valmistusohje
1. Pilko sienet ja pekoni, laita pekoni kylmälle pannulle ja kun pekoni alkaa paistua, lisää sienet ja paista hetki niin, että saat sienistä ylimääräisen nesteen pois.
2. Pilko aurinkokuivatut tomaatit ja aprikoosit ja lisää ne sieni-pekoni massaan. Paista n. 5-6 minuuttia miedolla lämmöllä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
3. Leikkaa broilerin fileisiin ”taskut” ja mausta ne suolalla ja pippurilla. Täytä taskut valmistamallasi massalla. Sulje viiltokohta hammastikuilla tai ruoanlaittoon soveltuvalla narulla (liota puutikkuja vedessä hetki ).
Jos sinulla ei ole tikkuja tai narua niin laita leike uunivuokaan saumakohta alaspäin jotta tasku ei aukea. Jos massaa jää yli laita se uunivuokaan ja laita broilerinfileet sen päälle. Lisää kerma ja kypsennä 180 C uunissa noin 15-20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku