Täytetty uunibroileri
Tämä herkku on todella helppo valmistaa, vaikka ei mitään pikaruokaa olekaan. Se on siis täydellinen valinta sunnuntaiaterialle, kun ruoan valmistumista voi seurata kotona muiden puuhien ohessa.
4 annosta
- 1 tuore broileri, 1½ kg
- öljyä
- suolaa ja pippuria
Täyte
- 4 viipaletta paahtoleipää
- 1 sipuli
- 12 valkosipulinkynttä
- 50 g tuoreita sieniä, esimerkiksi herkkusieniä
- voita paistamiseen
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- 1 omena
- 2 munaa
- suolaa ja pippuria
Tarjoiluun
- 1 kg perunoita
Valmistusohje
1. Kuori perunat, leikkaa ne lohkoiksi ja pane kylmään veteen.
2. Hienonna paahtoleipä, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista ja hienonna sienet. Kuullota sipuli ja sienet voissa ja sekoita joukkoon leivänmurut. Hienonna persilja. Poista omenasta siemenkota ja leikkaa omena pienen pieniksi kuutioiksi. Sekoita persilja ja omenakuutiot sieni-leipäseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Riko munat kulhoon, vatkaa ne ja sekoita muiden ainesten joukkoon.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kaada perunoiden vesi pois ja kuivaa perunalohkot pyyhkeellä. Voitele uuninkestävä vuoka ja pane perunalohkot siihen. Hiero broileriin suolaa ja pippuria ja nosta se vuokaan. Täytä broileri täytteellä ja paista uunissa tunti ja 10 minuuttia. Voitele öljyllä 20 minuutin välein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi