Täytetyt broilerinfileet riisipalleroiden kera
Vasikanlihalla täytetyt broilerinfileet on melko odottamaton yhdistelmä, mutta niistä syntyy oikea luksuspäivällinen. Kun vielä teet lisäksi friteeratut riisipallerot, ei päivällispöydästä ainakaan puheenaiheita puutu.
Neljälle
- 4 broilerinfileetä
- 300 g vasikanjauhelihaa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 muna
- 1 rkl persiljasilppua
- 1 rkl kermaa
- 1 tl sambal oelekia
- voita paistamiseen
Riisipyörykät
- 4 annosta riisiä
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl hienonnettua paprikaa
- suolaa ja valkopippuria
Panerointiin
- 1 muna
- 1 ½ dl vehnäjauhoa
- 2 dl korppujauhoa
- öljyä friteeraukseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Sekoita vasikanjauhelihaan muna, sambal oelek, persiljasilppu, suola ja pippuri. Kuivaa broilerinfileet, aukaise ne toiselta sivulta terävällä veitsellä ja painele nyrkillä fileitä litteämmiksi. Täytä fileetaskut jauhelihaseoksella ja sido fileet paistilangalla, niin ettei täyte pääse valumaan ulos. Mausta fileet suolalla ja pippurilla ja paista ne ympäriinsä kauniin ruskeiksi voissa pannulla. Jälkipaista uunissa noin 15 minuuttia.
2. Riisipyörykät: Keitä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja jäähdytä. Sekoita munankeltuainen riisiin. Freesaa paprikasilppua hetken aikaa voissa ja lisää riisin sekaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko muna kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Pyöritä riisiseoksesta kämmenillä pieniä palleroita. Kasta ne ensin munaan, sitten vehnäjauhoon ja lopuksi korppujauhoon. Friteeraa eli uppopaista ne sitten kullanruskeiksi öljyssä. Valuta pyörykät talouspaperilla, pidä ne lämpimänä ja tarjoile täytettyjen broilerinfileiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"