Julkaistu
(Päivitetty )
Mäti-punasipulivaahdon resepti on Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).
Ainekset
- Ainekset
- 150 g mätiä
- 1 dl kermaa
- 120 g smetanaa
- 2 rkl sitruunan mehua
- 2 pientä punasipulia pieninä kuutioina
- mustapippuria
- tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- (suolaa tarvittaessa)
Valmistusohje
Mäti-punasipulivaahto valmistuu näin:
Annoksia: 4-6
- Valuta mäti siivilässä.
- Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää smetana hyvin sekoittaen.
- Lisää kerma-smetanavaahdon joukkoon loput ainekset ja sekoita.
- Koristele ruohosipulilla ja tarjoa ohuiden paahdettujen saaristolaisleipäviipaleiden kanssa tai blinien kera!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Lohivoileipäkakku – Katin nerokas voileipäkakku kääräistään rullalle
-
Ylioppilaslakkipikkuleivät – Sarin upeat keksit ylioppilasjuhliin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kesäinen raparperibooli
-
Kinkkutäytteinen voileipäkakkurulla
-
Voileipäkakkusushit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät