Mäti-punasipulivaahdon resepti on Teresa Välimäen kirjasta Hyvää joulua (WSOY 2014).

Ainekset

  • Ainekset
  • 150 g mätiä
  • 1 dl kermaa
  • 120 g smetanaa
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 2 pientä punasipulia pieninä kuutioina
  • mustapippuria
  • tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
  • (suolaa tarvittaessa)

Valmistusohje

Mäti-punasipulivaahto valmistuu näin:

Annoksia: 4-6

  1. Valuta mäti siivilässä.
  2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää smetana hyvin sekoittaen.
  3. Lisää kerma-smetanavaahdon joukkoon loput ainekset ja sekoita.
  4. Koristele ruohosipulilla ja tarjoa ohuiden paahdettujen saaristolaisleipäviipaleiden kanssa tai blinien kera!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.