Tomaattikeitto ja halloumileivät

Kylmä tomaattikeitto tuo ihanaa viilennystä heinäkuuhun. Makuja-kokki Maija Silvennoisen tomaattikeitto syntyy muutamassa minuutissa. Tarjoile keitto esimerkiksi halloumileipien tai itse tehtyjen hiivaleipien kanssa.

Ainekset

  • 6 kpl kypsiä tomaatteja
  • 10 kpl basilikanlehtiä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 5 tippaa tabascoa
  • keiton päälle ranskanyrttejä ja creme fraichea

Lämpimät halloumijuustoleivät

  • 4 paahdettua vaaleaa leipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 8 viipaletta halloumijuustoa
  • 4 viipaletta tomaattia
  • 4 tl hunajaa

Valmistusohje

Puolita tomaatit ja poista kannat.

Pane keittoainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Voit soseuttaa keiton myös sauvasekoittimella Pane keitto kylmään hetkeksi vetäytymään.

Tarjoile keitto halloumileipien kanssa. Voit kokeilla myös muita leipiä. Täältä löydät ihanat kesäiset

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!