Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattikeitto ja halloumileivät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kylmä tomaattikeitto tuo ihanaa viilennystä heinäkuuhun. Makuja-kokki Maija Silvennoisen tomaattikeitto syntyy muutamassa minuutissa. Tarjoile keitto esimerkiksi halloumileipien tai itse tehtyjen hiivaleipien kanssa.

Ainekset

  • 6 kpl kypsiä tomaatteja
  • 10 kpl basilikanlehtiä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 5 tippaa tabascoa
  • keiton päälle ranskanyrttejä ja creme fraichea

Lämpimät halloumijuustoleivät

  • 4 paahdettua vaaleaa leipää
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 8 viipaletta halloumijuustoa
  • 4 viipaletta tomaattia
  • 4 tl hunajaa

Valmistusohje

Puolita tomaatit ja poista kannat.

Pane keittoainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Voit soseuttaa keiton myös sauvasekoittimella Pane keitto kylmään hetkeksi vetäytymään.

Tarjoile keitto halloumileipien kanssa. Voit kokeilla myös muita leipiä. Täältä löydät ihanat kesäiset

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto