Tomaattikeitto ja halloumileivät
Kylmä tomaattikeitto tuo ihanaa viilennystä heinäkuuhun. Makuja-kokki Maija Silvennoisen tomaattikeitto syntyy muutamassa minuutissa. Tarjoile keitto esimerkiksi halloumileipien tai itse tehtyjen hiivaleipien kanssa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 6 kpl kypsiä tomaatteja
- 10 kpl basilikanlehtiä
- 0,5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 5 tippaa tabascoa
- keiton päälle ranskanyrttejä ja creme fraichea
Lämpimät halloumijuustoleivät
- 4 paahdettua vaaleaa leipää
- 2 rkl oliiviöljyä
- 8 viipaletta halloumijuustoa
- 4 viipaletta tomaattia
- 4 tl hunajaa
Valmistusohje
Puolita tomaatit ja poista kannat.
Pane keittoainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Voit soseuttaa keiton myös sauvasekoittimella Pane keitto kylmään hetkeksi vetäytymään.
Tarjoile keitto halloumileipien kanssa. Voit kokeilla myös muita leipiä. Täältä löydät ihanat kesäiset
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku