Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Turkkilainen linssikeitto

Julkaistu 09.11.2015 14:23

10.11.2015. Ohje Verna Kaunisto-Feodorowin kirjasta Katusoittajan keittokirja - Hyvää ruokaa oikeasti pienellä budjetilla (Gummerus kustannus, lokakuu 2015).

Ainekset

  • 2 l vettä
  • 1 sipuli
  • 1 pkt punaisia linssejä
  • kasvisliemikuutio
  • 1 (iso) purkki tomaattipyrettä
  • ripaus kuivattua minttua
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

  • turkkilaista jogurttia
  • (1 valkosipulin kynsi)

Valmistusohje

Pilko sipuli. Lisää kaikki ainekset kiehuvaan veteen sitruunamehua lukuun ottamatta. Anna kiehua hiljaisella tulella puolisen tuntia. Lisää lopuksi sitruunamehu ja tarkista suola. Sekoita niin halutessasi murskattu valkosipulin kynsi jogurttiin. Lisää kuhunkin annokseen lusikallinen jogurttia juuri ennen ateriointia.

Ohje Verna Kaunisto-Feodorowin kirjasta Katusoittajan keittokirja - Hyvää ruokaa oikeasti pienellä budjetilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kasviskeitto