Turkkilainen linssikeitto
10.11.2015. Ohje Verna Kaunisto-Feodorowin kirjasta Katusoittajan keittokirja - Hyvää ruokaa oikeasti pienellä budjetilla (Gummerus kustannus, lokakuu 2015).
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 l vettä
- 1 sipuli
- 1 pkt punaisia linssejä
- kasvisliemikuutio
- 1 (iso) purkki tomaattipyrettä
- ripaus kuivattua minttua
- ½ sitruunan mehu
- suolaa
- mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
- turkkilaista jogurttia
- (1 valkosipulin kynsi)
Valmistusohje
Pilko sipuli. Lisää kaikki ainekset kiehuvaan veteen sitruunamehua lukuun ottamatta. Anna kiehua hiljaisella tulella puolisen tuntia. Lisää lopuksi sitruunamehu ja tarkista suola. Sekoita niin halutessasi murskattu valkosipulin kynsi jogurttiin. Lisää kuhunkin annokseen lusikallinen jogurttia juuri ennen ateriointia.
Ohje Verna Kaunisto-Feodorowin kirjasta Katusoittajan keittokirja - Hyvää ruokaa oikeasti pienellä budjetilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku