Poista kokonaisesta omenasta siemenkota esimerkiksi omenaporalla. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon voi ja keksin murut. Asettele omenat uunivuokaan ja täytä seoksella. Sekoita likööri ja viini, kostuta omenat ja kaada loput vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile välittömästi vaniljajäätelön kanssa.
Makuja
Uuniomenat liköörillä ja viinillä
Julkaistu 18.02.2013 00:00
Amarettolikööri ja valkoviini antavat tähän reseptiin ekstramakua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 4 omenaa
- ½ dl sokeria
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl voita
- 50 g keksinmuruja
- 6 cl amarettolikööriä
- 1 dl valkoviiniä
- vaniljajäätelöä