Uuniomenat liköörillä ja viinillä
Amarettolikööri ja valkoviini antavat tähän reseptiin ekstramakua.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4:lle hengelle
- 4 omenaa
- ½ dl sokeria
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl voita
- 50 g keksinmuruja
- 6 cl amarettolikööriä
- 1 dl valkoviiniä
- vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Poista kokonaisesta omenasta siemenkota esimerkiksi omenaporalla. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, sekoita joukkoon voi ja keksin murut. Asettele omenat uunivuokaan ja täytä seoksella. Sekoita likööri ja viini, kostuta omenat ja kaada loput vuoan pohjalle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia. Tarjoile välittömästi vaniljajäätelön kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa