Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunipaahdettua punajuurta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Balsamicokastikkeella maustetut punajuuret ovat oiva lisäke punaiselle lihalle.

Ainekset

  • 1 kg pieniä punajuuria
  • oliiviöljyä
  • mustapippuria
  • suolaa
  • tuoretta tai kuivattua timjamia
  • tummaa balsamicokastiketta

Valmistusohje

Kuori punajuuret ja leikkaa lohkoiksi. Kaada lohkot leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Valuta niille oliiviöljyä ja mausta suolalla, mustapippurilla sekä timjamilla.

Kypsennä lohkoja 200–asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmeitä.

Valuta paahdetuille punajuurille tummaa balsamicokastiketta ja tarjoile esim. paistetun lohen tai punaisen lihan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuuret