Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Uunissa paistettua porsaanfileetä naposteltavaksi

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä ruokalaji on tunnettu monissa maissa, joissa syödään sianlihaa. Alunperin ruoka on kotoisin Kantonin alueelta Kiinasta, mutta se on yhtä tavallinen Hongkongissa.

Neljälle

  • 1 kg porsaanfileetä
  • 2 rkl Kao Liang -viinaa tai konjakkia
  • 3 rkl kidesokeria
  • 2 rkl vaaleaa, kiinalaista soijaa
  • 1 rkl murskatuista keltaisista pavuista tehtyä kastiketta
  • 3 rkl hunajaa

Valmistusohje

1. Suikaloi liha pituussuuntaan ohuiksi suikaleiksi. Sekoita viina tai konjakki, sokeri, soija ja papukastike kulhossa. Kääntele mukaan lihat. Anna maustua 45 minuuttia.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista lihasuikaleita ritilällä 20 minuuttia. Penslaa hunajalla ja paista vielä 3 minuuttia. Ota lihat uunista ja anna jäähtyä.

3. Tarjoile haaleina tai jäähdytä jääkaapissa ja tarjoile kylmänä.

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee