Valkosipuliset tomaattisilakat oliivien kera
Suomalainen silakka kohtaa välimerelliset mausteet tässä hauskassa yhdistelmässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g silakkafileitä
- suolaa ja valkopippuria
- 1 dl mustia oliiveja
Tomaattikastike
- 1 purkki tomaattimurskaa
- 1 sipuli
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 tl sitruunamehua
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Tomaattikastike: Kuullota sipulisilppu öljyssä. Kaada päälle tomaattimurska ja tomaattipyree. Kiehauta. Alenna lämpöä ja hauduta 20 minuuttia, Purista joukkoon sitruunamehu ja valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja lado ne voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kaada tomaattikastike kalojen päälle. Ripota päälle oliivit. Paista uunissa noin 25 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku