Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Valkosipuliset tomaattisilakat oliivien kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suomalainen silakka kohtaa välimerelliset mausteet tässä hauskassa yhdistelmässä.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl mustia oliiveja

Tomaattikastike

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Kuullota sipulisilppu öljyssä. Kaada päälle tomaattimurska ja tomaattipyree. Kiehauta. Alenna lämpöä ja hauduta 20 minuuttia, Purista joukkoon sitruunamehu ja valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja lado ne voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada tomaattikastike kalojen päälle. Ripota päälle oliivit. Paista uunissa noin 25 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka