Valkosipuliset tomaattisilakat oliivien kera

Suomalainen silakka kohtaa välimerelliset mausteet tässä hauskassa yhdistelmässä.

Neljälle

  • 600 g silakkafileitä
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 dl mustia oliiveja

Tomaattikastike

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Tomaattikastike: Kuullota sipulisilppu öljyssä. Kaada päälle tomaattimurska ja tomaattipyree. Kiehauta. Alenna lämpöä ja hauduta 20 minuuttia, Purista joukkoon sitruunamehu ja valkosipulinkynnet. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kääri silakkafileet rullalle nahkapuoli ulospäin ja lado ne voideltuun uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Kaada tomaattikastike kalojen päälle. Ripota päälle oliivit. Paista uunissa noin 25 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!