Valkosipulitomaatit
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 8 tomaattia
- tuoretta timjamia
- 12 kuorimatonta valkosipulinkynttä
- noin 4 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Reseptin tarjoaa:
Lämmitä uuni 220-asteeseen. Halkaise tomaatit pituussuunnassa ja asettele ne uunivuokaan leikattu puoli ylöspäin. Laita timjaminoksat ja valkosipulinkynnet tomaattien väliin. Ripottele öljyä tomaattien päälle ja pippuroi. Kypsennä uunissa noin 40–45 min, kunnes tomaatit ovat pehmentyneet.
Poista timjaminoksat. Koristele tomaatit tuoreilla timjaminoksilla ja purista valkosipulit tomaattien päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa