Vanhanajan silakkaa ruukussa
Tämä on todellinen klassikko, joka esiintyy monissa vanhoissa keittokirjoissa. Entisaikaan silakkaruukkuun tehtiin taikinalukko ruisjauhosta ja vedestä, joka sulki ruukun todella tiiviisti. Nykyään tyydymme kiertämään kierrekannen kiinni tai tiivistämään ruukun foliolla. Paras lisäke tämän ruoan kanssa ovat juurikeitetyt uudet perunat.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg perattuja silakoita
- 2 nippua tilliä
- 1 rkl suolaa
- 1 rkl kokonaisia maustepippureita
- 1 ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 ½ dl vettä
Lisäksi
- posliiniruukku, jossa on kansi
Valmistusohje
1. Hienonna tilli. Murskaa pippureita hieman. Sekoita tillisilppu, pippurirouhe ja suola. Sekoita keskenään vesi ja viinietikka.
2. Lado ruukkuun vuorotellen silakkaa ja tilliseosta. Lopeta tillikerroksella. Kaada päälle viinietikkaseos. Laita ruukun kansi kiinni tai tee tiiviisti sulkeutuva kansi alumiinifoliosta.
3. Pane ruukku kattilaan, jossa on sen verran vettä, että se ylettyy ruukun puoliväliin. Laita ruukku kattilassa liedelle, hauduta miedolla lämmöllä 1,5 tuntia. Ota kansi pois ja anna ruukun jäähtyä ennen kuin laitat sen jääkaappiin. Tarjoile silakat kylminä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka