Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Veeran perunakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Muussaa perunat mielellään haarukalla, jotta siihen jää sattumia. Koristele pinta haarukalla tai veitsellä ennen kuin sihtaat sille korppujauhot.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 1 ½ kg vastakeitettyjä perunoita ilman kuoria
  • 2-3 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 50 g voita
  • muskottia
  • korppujauhoja
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Muussaa perunat kulhossa. Lisää munat, voi, kerma, sekoita ja mausta. Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Sihtaa päälle hieman korppujauhoja.

3. Paista juuri uunin alatason alla n. 30 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.

Tuoreimmat aiheesta

Perunakakku