Veeran perunakakku
Julkaistu
Muussaa perunat mielellään haarukalla, jotta siihen jää sattumia. Koristele pinta haarukalla tai veitsellä ennen kuin sihtaat sille korppujauhot.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Kuudelle-kahdeksalle
- 1 ½ kg vastakeitettyjä perunoita ilman kuoria
- 2-3 kananmunaa
- 1 dl kermaa
- 50 g voita
- muskottia
- korppujauhoja
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
2. Muussaa perunat kulhossa. Lisää munat, voi, kerma, sekoita ja mausta. Kaada seos kevyesti voideltuun uunivuokaan. Sihtaa päälle hieman korppujauhoja.
3. Paista juuri uunin alatason alla n. 30 minuuttia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku