Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Venäläinen punajuurikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kevyttä ja hyvää talviseen päivään.

Neljälle

  • noin 500 g punajuuria
  • 1 iso porkkana
  • 1 lohko keräkaalia, noin 200 g
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1-2 keltasipulia
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 4-5 mustapippuria
  • kermaviiliä ja vihanneskrassia koristeluun

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta kaikki vihannekset karkeasti, laita ne kattilaan. Murusta mukaan liemikuutiot ja kaada päälle vesi. Lisää mausteet.

2. Keitä keittoa hiljalleen noin puoli tuntia. Tarjoile kuumana kermaviilin ja krassin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurikeitto