Venäläinen punajuurikeitto
Julkaistu
Kevyttä ja hyvää talviseen päivään.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- noin 500 g punajuuria
- 1 iso porkkana
- 1 lohko keräkaalia, noin 200 g
- 1 pala juuriselleriä
- 1-2 keltasipulia
- 2 kanaliemikuutiota
- 1 l vettä
- 1 laakerinlehti
- 4-5 mustapippuria
- kermaviiliä ja vihanneskrassia koristeluun
Valmistusohje
1. Kuori ja raasta kaikki vihannekset karkeasti, laita ne kattilaan. Murusta mukaan liemikuutiot ja kaada päälle vesi. Lisää mausteet.
2. Keitä keittoa hiljalleen noin puoli tuntia. Tarjoile kuumana kermaviilin ja krassin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku