Vihanneskastike kalalle

Saat värikkäästä vihanneskastikkeesta virkistävän lisän keitetylle kalalle, kalapullille tai -gratiinille.

Neljälle

  • 120 g punaista ja vihreää paprikaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 100 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 tl voita
  • 1 tl vehnäjauhoa
  • 5 dl kalapullia (tai muuta keitettyä kalaa)
  • 3 dl ruokakermaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi punainen ja vihreä paprika sekä kesäkurpitsa pieneksi. Viipaloi herkkusienet.

2. Sulata voinokare kasarissa ja ota se liedeltä. Sekoita jauho voisulaan ja lisää seokseen tilkka kalan keitinlientä. Nosta kasari takaisin liedelle ja lisää kalalientä vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen.

3. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa 5 minuuttia. Lisää ruokakerma sekä vihanneskuutiot. Mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla ja hauduta muutama minuutti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.