Vihreä wokki
Tämä on hyvä perusresepti, josta voi helposti säveltää eteenpäin. Kaikki vihannekset voi hyvin vaihtaa siihen, mitä kotoa löytyy. Tarjoile wokki riisin tai nuudeleiden kera. Jos et ole täysin kasvissyöjä, haluat ehkä lisätä hieman katkarapuja tai kevyesti paistettuja lohikuutioita wokkiin?
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 parsatankoa
- 100 g sokeriherneitä
- 70 g osterivinokasta
- 250 g brokkolia (parsakaalia)
- 1 nippu salaattisipulia
- 1 punasipulia
- 4 minimaissia
- 1 porkkana
- 5 cm kesäkurpitsaa
- neutraalia öljyä
- 1 pala tuoretta inkivääriä
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- sweet chili -kastiketta
- kiinalaista soijaa
Valmistusohje
1. Leikkaa kaikki vihannekset pieniksi paloiksi.
2. Kuumenna öljyä wokkipannussa. Paista ensin kovat vihannekset kuten parsakaali, porkkana, minimaissit ja sienet. Wokkaa muutama minuutti ja lisää muut vihannekset, hienonnettu valkosipuli ja inkivääri.
3. Mausta sweet chilillä ja soijalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku