Kesään kuuluvat uudet perunat ja maukas kotimainen kala. Öljyyn säilötyt silakkafileet saavat makua kirpeästä sitruunasta ja voimakkaista tuoreista yrteistä.

Ainekset

  • 2 dl hunaja-omenaviinietikkaa
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl suolaa
  • 1 tl valkopippureita
  • 600 g silakkafileitä
  • 1 iso sitruuna
  • rosmariinia
  • timjamia
  • oreganoa
  • n. 2 dl kasviöljyä

Valmistusohje

Laita kaikki liemiaineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä liemi.

Poista silakka fileistä nahat. Laitan nahattomat fileet jäähtyneeseen liemeen ja anna marinoitua kylmässä puoli vuorokautta.

Valuta liemi fileistä. Siivuta sitruuna ohuiksi siivuiksi ja leikkaa yrteistä sopivia oksia.

Laita puhtaan lasipurkin pohjalle pari siivua sitruunaa ja oksat kutakin yrttiä. Laita purkkiin seuraavaksi kerros silakkafileitä ja sitten taas sitruunaa ja yrttejä. Jatka kunnes purkki on täynnä.

Kaada öljy purkkiin. Voit käyttää oliiviöljyn ja rypsiöljyn sekoitusta tai pelkkää rypsiöljyä. Kääntele purkkia, jotta öljy pääsee valumaan kunnolla pohjalle saakka. Kaada öljyä niin paljon, että purkin koko sisältö peittyy. Lisää öljyä seuraavana päivänä jos tarpeen.

Anna fileiden tekeytyä jääkaapissa 2 – 4 vrk ja tarjoile salaatin ja uusien perunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka