Aravirralta yksinkertaista matematiikkaa – "Ja Suomi vie"

Suomen jääkiekkomaajoukkue sai uuden mahdollisuuden. Joukkue oli jo tuomittu putoamaan, mutta Latvian kaksi tappiota pelastivat Leijonat jatkoon.

"Arkussa ollaan, mutta vielä ei ole multa päällä", Jyri Marttinen tiivisti tunnelmat MTV Sportille viimeisen alkusarjapelin jälkeen. Kun Latvia hävisi tiistaina ja Suomen jatkopaikka varmistui, Suomen joukkueella oli palaveri. Siellä kylvettiin ensimmäinen siemen siitä ajatuksesta, että Kanada voi kaatua tänään puolivälierässä. Sitä on nyt vahvistettu ja eilen jäällä oli vapautuneempi Leijonalauma.

– Varmasti on helppo myydä pelaajille ajatus, että paras peli on vielä pelaamatta, MTV Sportin asiantuntija Hannu Aravirta sanoo.

– Kun kokonaiskäyrää katsoo, se oli nousua Kazakstan-peliin saakka. Se peli oli sitten katastrofi. Mutta sen pelin mielikuvaan ei kenenkään kannata jäädä, ei pelaajien eikä katsojien. Sitä aiempaa kehitystä pitää vahvistaa.

Eilisten harjoitusten perusteella näyttää siltä, että Leijonien ketjut pysyvät ennallaan. Aravirran mielestä se on hyvä, sillä myllerrystä on ollut jo loukkaantumisten takia ihan tarpeeksi.

Vaikka Kanada on Aravirrankin mielestä ennakkosuosikki, on hänellä yksinkertainen kaava pelin voittamiseen.

– Suomi on pelannut tässä turnauksessa kolme loistavaa erää. Ensimmäinen erä Sveitsiä vastaan, toinen erä USA-pelissä ja kolmas erä Venäjää vastaan. Ne kolme kun pystytään yhdistämään, niin Suomi vie tuon pelin, Aravirta laskee.

Yksinkertaista matematiikkaa, mutta kova vaatimus. Niin sen pudotuspeleissä pitääkin olla.

Puolivälieräottelu Kanada-Suomi tänään kello 20.00. Suora lähetys MTV3- ja MTV Sport 1 -kanavilla sekä Katsomossa ja Radio Novalla. MTV Sportin ennakkostudio kello 19.10. MTV Sport seuraa ottelua netissä hetki hetkeltä.

Lue myös:

    Uusimmat