Kymmeniä vuosia Helsingissä toiminut uimapaikka pysyy suljettuna – taustalla erikoinen syy

Helsingin Pirkkolassa sijaitseva ainutlaatuinen uimapaikka Plotti on ollut suljettu kävijöiltä viime vuodesta asti. Sen korjaustyöt ovat viivästyneet entisestään, ja suosikkikohde ei aukea kävijöille vielä tänä kesänä.

Luonnonsuojelijat havaitsivat Plotin vedenkierrossa merkittäviä puutteita viime vuonna. Maapohjaisella Plotilla oli vajavainen vedenpoistojärjestelmä, jonka takia klooria ja myrkkyjä pääsi ojien kautta läheisiin vesistöihin.

Helsingin kaupungin liikuntapaikkapäällikkö Petteri Huurteen mukaan uimapaikalle tehdään kesän aikana mittavat korjaustyöt.

Suunnitelmana on uusia altaan pohja ja asentaa sinne uusi suojamuovi. Se estää klooriveden pääsyn maaperään. Lisäksi vedenpoiston yhteydessä vesi johdetaan tästedes viemäriin.

– Työt alkavat kesän jälkeen ja valmistuvat syksyn aikana. Ensi kesänä toivotamme kuntalaiset uusittuun Plottiin.

Plotilla on pitkä historia helsinkiläisten lapsiperheiden suosikkikohteena. Ensimmäisen kerran siihen laskettiin vesi tasan 70 vuotta sitten vuonna 1951. Avoinna ollessaan huvipaikassa on hiekkaa, nurmea, kahvila, pukuhuoneet, sisävessat sekä aktiivinen leikkipaikka.

Katso yläpuolelta, miltä autioituneella uimapaikalla näyttää.

Lue myös:

    Uusimmat