Mikko Liukkonen Mestiksen kuukauden pelaaja

Mestiksen lokakuun kuukauden pelaajaksi on valittu KooKoon ykköskentän laitahyökkääjä Mikko Liukkonen.

31-vuotias kouvolalainen kiekkokiertolainen pelaa jo kuudetta kauttaan synnyinkaupunkinsa edustusseurassa. Kuluvalla kaudella varakapteeni on pelannut ykköskentän laidalla yhdessä Iivo Hokkasen sekä Mikko Mattilan ja Olli Julkusen kanssa.

Lokakuun kahdeksassa pelaamassaan ottelussa Liukkonen saalisti tehot 6+7=13.

Epätasaisen kauden pelannut kouvolalaisjoukkue saa olla paljosta kiitollinen ykköskentälleen, sillä ykkösnyrkki on noussut usein tiukkojen kamppailujen ratkaisijaksi. Liukkonen itsekin on noussut useasti ottelun ratkaisijaksi ja vaikka mies ei ole joka ottelussa pisteillä juhlinut, hän on ollut yksi näkyvimmistä hahmoista jäällä. Pisteitä on lokakuun peleissä tullut tasaiseen tahtiin, mutta silti valinta kuukauden pelaajaksi tuli yllätyksenä.

- Ainahan se yllätyksenä tulee. Hyvin on henkilökohtaisesti mennyt, mutta kyllä nämä valinnat aina yllätyksenä tulevat, Liukkonen kommentoi.

KooKoon kausi on mennyt hyvin kaksijakoisesti, sillä välillä peli on hyvin hallussa, mutta välillä on sukellettu melko syvälle. Pelillinen vuoristorata johti siihen, että joukkueen päävalmentaja Vladimir Kolek irtisanottiin viime sunnuntaina ja maanantaina tiedotettiin kokeneen valmentajan Ismo Lehkosen tuoreesta sopimuksesta, joka ulottuu kevääseen 2012.

- Vaikea mennä sanomaan, miten päävalmentajan vaihtuminen vaikuttaa joukkueeseen pitkässä juoksussa. Rutiinit varmaan tulee jonkin verran muuttumaan, mutta positiivisin mielin joukkue on asiaan suhtautunut.

- Joukkueen peliesitykset ovat olleet tähän asti melkoista vuoristorataa, siihen kaipaisi tasaisuutta. Pitäisi saada sellainen tasainen draivi päälle. Se nyt on lähinnä mielessä, Liukkonen jatkaa.

Kuinka pitkällä tulevaisuudessa miehen ajatukset on?

- Seuraavaan peliin aina mennään, ei kovin pitkälle ehdi ajatella. Onhan niitä ajatuksia tietysti tulevaisuudesta, mutta peli kerrallaan mennään.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat