Mixu: Teemme kaikkemme tuhotaksemme Ruotsin EM-mahdollisuudet

Tätä on odotettu parinkymmenen kuukauden ajan, eli siitä, kun lohkot jalkapallon EM-karsintoihin arvottiin.

Ruotsi saapuu Olympiastadionille, ja lähtökohdat ovat herkulliset Suomen viimeiseen kotiotteluun näissä jälleen kerran tutusti mönkään menneissä karsinnoissa.

- Lähtötilanne tekee tästä meille vielä vaikeamman ottelun. Laatupelaajat nostavat tasoaan tällaisissa tilanteissa. Mutta samalla, meillä ei ole mitään paineita, päävalmentaja Mixu Paatelainen miettii suoraa EM-paikkaa yhä havittelevan Ruotsin ja lohkon neljättä sijaa tavoittelevan Suomen tilannetta perjantai-illan kohtaamiseen.

Pakkovoitto-paikassa oleva Ruotsi laatupelaajineen sytyttää, se on selvä.

- Rakas naapuri. Nämä ovat erikoislaatuisia tapahtumia, ja tämä mauste, se suorastaan huokuu pelaajista. Ja ekstramaustetta tulee siitä, mitä tapahtui kesäkuussa, Paatelainen makustelee.

Niin, kesäkuun alun ilta Råsundan stadionilla Tukholmassa oli karvas suomifutiksen kivirekeä ylöspäin hinaavalle Paatelaisellekin. Ruotsi pyöritteli Suomen nuorukaisia kuin oppipoikia, eikä 5-0-voitossa ollut mitään liikaa. Nyt neljä kuukautta myöhemmin tilanne on kuitenkin valoisampi, takana kesän katastrofin jälkeiset vähintäänkin kohtuuhyvät ottelut Moldovaa ja Hollantia vastaan.

- Ruotsi osoitti kesäkuussa, miten loistava joukkue se on. Joukkue, joka jauhaa kuin kone, ja se tuo myös tulosta. Mutta jos meillä on positiivinen ilme, kuten oli kahdessa viime pelissä, niin voimme yllättää.

- Haluamme näyttää, että olemme paljon parempi joukkue kuin silloin. Sellainen, joka omaa mahdollisuudet Ruotsin voittamiseen. Teemme kaikkemme tuhotaksemme heidän mahdollisuutensa (EM-paikkaan).

Yhtenäistä, virheetöntä

Paatelaisen on luonnollisesti valettava uskoa mahdollisuuksiin, mutta tosiasia kuitenkin on, että rakennusvaiheessa oleva Suomi ei pysty vastaamaan pitkään yhdessä hioutuneen Ruotsin vahvuuksiin oikein millään osa-alueella. Niinpä aseet sinikeltaista vyöryä vastaan ovat enemmän yleisellä kuin yksilöllisellä tasolla. Tutusti.

- Meidän on pidettävä huoli, että olemme yhtenäinen joukkue ja tukahdutamme heidän peliään. Ja ei tehdä virheitä, Ruotsi kun rankaisee, jos pikkaisen antaa mahdollisuutta, Paatelainen toteaa.

- Ruotsin tyyli on aika selvä, tuskin tulee yllätyksiä. Heillä on runko ollut yhdessä lähes kymmenen vuotta.

Yllätys ei liene sekään, että Suomen pahimpana kiusaajana kesäkuussa häärinyt Zlatan Ibrahimovic on viime aikojen loukkaantumisvaivoistaan huolimatta jälleen vastassa - nyt mitä ilmeisimmin ihan alusta asti.

Niin kovasti Ruotsi kun voittoa Helsingistä haluaa. Silti Paatelainen ei halua sotkea kuvioitaan erityisellä "Zlatan-päällystakilla".

- Hän on fantastinen jalkapalloilija, ja rankaisee heti kun paikka aukeaa. Mutta ei lähdetä päällystakkiasetelmaan. Pitää vain pitää huoli, että kollektiivisesti pidetään hänet aisoissa.

Huuhkajilla revanssin paikka - katso video Katsomo.fi:stä (Tulosruutu 6.10.2011)

Lue myös:

    Uusimmat