NHL-asiantuntija: Heidät laitetaan pimentämään Kontiolaa

Kanada ei ole suursuosikki Leijonia vastaan, uskoo TSN:n asiantuntija Shane Hnidy.

Kaudella 2010-11 Hnidy sai peliuralleen kruunun, kun hän voitti Stanley Cupin Boston Bruinsin puolustajana – Tuukka Raskin seurakaverina. Sen jälkeen hän loikkasi aidan toiselle puolen ja aloitti työt kiekkoasiantuntijana.

Hän on seurannut Kanadan otteita Minskissä tarkasti turnauksen alusta lähtien. Heillä on mukanaan USA:n jälkeen turnauksen nuorin joukkue.

– Kanadan joukkue on todella tasapainoinen. Jokainen ketju on tehnyt 5-7 maalia turnauksessa. Mutta ennen kaikkea joukkue on taitava. Heidän teemanaan on olla jokaisessa pelissä parempi, Hnidy kertoo MTV Sportille.

– Avausottelun tappio Ranskalle oli hyvä opetus nuorelle joukkueelle: täälläkin on ammattilaisia ja isoja miehiä, jotka osaavat pelata jääkiekkoa.

Kontiola saamassa erityiskohtelun

Hnidyn mukaan Leijonilta puuttuu useita avainpelaajia kokoonpanosta, mutta yleensä toimiva ja kurinalainen pelitapa voi pelastaa joukkueen. Ja tietenkin mies tolppien välissä.

– Suomella on Olli Jokinen, Erik Haula, Leo Komarov - kuinka se muuten lausutaan? - mutta isot nimet puuttuvat. Ja Jere Karalahti, sitä nimeä en ole kuullut vuosiin. Mutta Pekka Rinne on Suomen ehdottomasti tärkein pelaaja, sanoo Hnidy.

Kanada pääsee kotijoukkueena sanelemaan peluutusta. Suomen ykköstykki Petri Kontiola on saamassa erityiskohtelun.

Kyle Turrisin, Matt Readin ja Jason Chimeran ketju laitetaan varmaankin pimentämään Kontiola. Se on tavallaan Kanadan jarruketju, mutta hekin ovat tehneet viisi maalia.

Kanada ei lähde takki auki

38-vuotias Hnidy ei halua lähteä veikkailemaan ottelun voittajaa. Mutta hän antoi ymmärtää, että pienistä eroista huolimatta hän uskoo Kanadan rynnivän neljännesfinaalista jatkoon. Niin on muuten viimeksi käynyt vuonna 2009. Putkea kutsutaan Kanadassa jo nimellä Quarter Curse, neljänneskirous.

– Kanada ei ole iso suosikki. Päävalmentaja Dave Tippett on sanonut, että he eivät todellakaan aio aliarvioida Suomea. He olisivat paljon mieluummin saaneet vastaansa Latvian, toteaa Hnidy.

– Voittaakseen Kanada tarvitsee kaikkia ketjuja. Mielestäni siinä on suurin ero: Kanadan joukkueesta löytyy Suomea enemmän leveyttä.

The Sports Network on Kanadan suurin englanninkielinen urheilukanava.

Puolivälieräottelu Kanada-Suomi tänään kello 20.00. Suora lähetys MTV3- ja MTV Sport 1 -kanavilla sekä Katsomossa ja Radio Novalla. MTV Sportin ennakkostudio kello 19.10. MTV Sport seuraa ottelua netissä hetki hetkeltä.

Lue myös:

    Uusimmat