Roman Eremenko: "Ruotsilla ei mitään erikoisia puolustajia"

Roman Eremenko on noussut avainrooliin Suomen keskikentän keskustassa. Venäjän pääsarjaan kesällä siirtynyt ”Roma” on tyytyväinen siirtoon ja erityisesti toimivaan yhteispeliin veljensä Alexein kanssa. Ruotsia vastaan Eremenko painottaa pystyjuoksujen merkitystä.

Veljekset Roman ja Alexei Eremenko jr siirtyivät elokuun lopussa Rubin Kazanin riveihin kovaan Venäjän pääsarjaan.

- Rubinissa on lähtenyt sujumaan hyvin. Pikku hiljaa alan tuntemaan joukkuekavereita paremmin ja yhteispelikin hioutuu, Roman Eremenko kertoo.

- Roolini on melko samanlainen kuin Kiovassa. Tietysti tarvitaan aikaa, että oppii tuntemaan uudet joukkuekaverit. Venäjän liigassa pelit ovat ainakin tähän mennessä olleet kovempia.

Kaksikko nähtiin kentällä ensimmäistä kertaa yhdessä Venäjän cupin ottelussa 21. syyskuuta.

- Ensimmäisessä yhteisessä pelissämme pelasimme molemmat keskikentällä. Losa ei siis ollut kymppipaikalla, vaan tavallinen keskikenttäpelaaja. Se oli kivaa, me ymmärrämme toisiamme. Viime pelissä hän oli kymppipaikalla ja oli lähellä tehdä maalinkin.

Kova keskikenttä Ruotsi-peliin

Maajoukkueessa Eremenkoja ei tällä kertaa yhdessä nähdä, sillä Alexei on poissa loukkaantumisen vuoksi.

- Losa sai heti viime pelin ensimmäisessä tilanteessa iskun nilkkaansa. Sitten toisessa tilanteessa tuli vielä isku, joten oli nilkka turvonnut pelin jälkeen.

Eremenko lähtee EM-karsintaotteluun Ruotsia vastaan luottavaisena. Maajoukkueen edellinen peli Hollantia vastaan ei tappiosta huolimatta ollut Romanin mielestä huono.

- Vaikka hävisimme Hollannilla 0-2, sujui puolustuspelimme aika hyvin. Ei aina, mutta aikalailla. Ei heillä ensimmäisellä puoliajalla ollut alkua lukuun ottamatta vaarallisia tilanteita.

- Ei Ruotsilla mitään erikoisia puolustajia ole, laitojen kautta pitää yrittää ja tehdä pystyynjuoksuja.

Suomen keskikentältä puuttuu vanhemman Eremenkon lisäksi kahden ottelun pelikieltoa kärsivä Perparim Hetemaj.

- Luulen, että saamme ihan hyvän keskikentän kasaan. Onhan meillä paljon muita hyviä pelaajia. Kaikki ovat varmasti valmiita. Losa ja Perpa ovat kovia pelimiehiä ja tietysti minun henkilökohtaisesti on helppo pelata heidän kanssaan.

Lue myös:

    Uusimmat