Yllättäjä sykähdytti Rätyä: "Ainoa joka osasi heittää"

Keihäänheiton moninkertainen arvokisamitalisti Seppo Räty ihasteli egyptiläisen Ihab El Sayedin heittotyyliä torstain karsinnassa.

El Sayed tempaisi heti B-ryhmän avausheitollaan Egyptin ennätyksen 83,62 ja oli lopulta karsinnan kakkonen Tero Pitkämäen jälkeen.

– Hienon lajin tekniikkaa kunnioittavana täytyy sanoa, että Egyptin El Sayed oli ainoa, joka osasi heittää keihästä, Räty räväyttää MTV3:n blogissaan.

– Vaikka kaverilla ei ole ruutia eikä kunnon rytmiä, niin tekniikka on vetohetkellä sen verran hyvä, että sieltä tulee noin 83–84 metriä huonoillakin tehoilla kuin tyhjää vaan.

Rädylle jäi karsinnasta muuten melko valju maku suuhun. Hänen mukaansa nykyheittäjien ongelmat näkyivät parhaiten alle 80 metrin heitoilla karsintaan jääneen Teemu Wirkkalan suorituksissa.

– Siinä vaiheessa, kun tukijalka tulee maahan, heittäjän yläkroppa ja hartiat ovat jo menneet täysin ohi. Lantion pitäisi olla edessä, mutta heillä on perse takana ja hartiat ovat jo nilkan etupuolella. Kun tukijalka tulee maahan, niin heitto on jo käytännössä tehty. Vartaloa ei pysty enää käyttämään millään lailla.

Lue myös:

    Uusimmat