Helpolla kikalla saat ruusukaaleista järjettömän hyviä
Satokausikalenterista vinkataan näppärä ruusukaalien valmistuskikka. Kokeile herkullisia lyttyruusukaaleja!
Kerroimme lokakuussa ruusukaalien olevan aliarvostettua pikaruokaa.
MTK suositteli tuolloin tiedotteessaan kokeilemaan rohkeasti ruusukaaleja ja unohtamaan ennakkoluuloot kitkeryydestä tai tunkkaisuudesta.
– Enää vuosikausiin ruusukaalit eivät ole maistuneet liian voimakkailta, koska lajikkeet ovat vaihtuneet miellyttävän makuisiin, MTK muistutti.
Ruusukaalien keittämistä ylikypsiksi on kuitenkin syytä huolella välttää. Oikeilla kypsentämistavoilla ja makupareilla ruusukaalit maistuvat mahtavilta.
Kokeile lyttyruusukaaleja
Nyt Satokausikalenterista vinkataankin valmistustapa, jolla ruusukaaleista saa helposti järjettömän hyviä: kokeile valmistaa lyttyruusukaaleja! Jutu yllä olevalta videolta näet, miten helppoa se on.
Satokausikalenteri Samuli Karjula haluaa kuitenkin muistuttaa, että ruusukaalin seuraksi kaupasta kannattaa napata nyt muitakin sesongin aarteita.
– Satokausikalenterista löytyy ruusukaalin lisäksi yli 10 muuta kaalia ja niitä kaikkia kannattaa käyttää juuri nyt.
Katso videolta jutun yltä, miten järjettömän hyvät ryttyruusukaalit valmistuvat!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka