Lihanleikkaaja näyttää: Näin porsas paloitellaan myyntikuntoon
Lihanleikkaajien näppärissä käsissä kokonaiset porsaan ruhot leikataan paloiksi, joita myydään suomalaisissa ruokakaupoissa.
Lihanleikkaaja Tomi Rikassaari näyttää videolla, kuinka puolikkaasta porsaan ruhosta leikataan kinkkuja, ribsejä, pekonia ja paisteja suomalaisiin ruokapöytiin.
– Tässä on ruho, joka jaetaan karkeasti neljään osaan: etuneljännekseen, selkään, kylkeen ja kinkkuun, Rikassaari kertoo.
– Etuneljänneksestä me saamme niskapaistia, josta voidaan tehdä pulled porkia. Lisäksi saamme siitä luutonta lapaa, jota voi käyttää muun muassa suikalelihoihin. Selästä saamme kyljyksiä, ulkofileitä ja pihvejä. Kyljestä suosituin tuote on Amerikan pekoni. Kinkusta saamme viittä porsaan pääpaistia sekä joulupöydästä tuttua joulukinkkua, Rikassaari listaa eri ruhonosien käyttötarkoituksia.
Katso videolta, kuinka ammattilainen leikkaa porsaasta palat myyntiä varten!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka