Miksi ravintoloissa saa tarjota ruokaa, jonka tuottaminen on Suomessa kielletty?
Miksi meille syötetään ulkomaista lihaa kotimaisen sijaan?
Suomesta viedään ulkomaille lihaa, mutta tänne myös tuodaan sitä kymmeniä miljoonia kiloja. Kun lainsäädännöt ovat eri maissa erilaiset, myös Suomeen tuodaan lihaa, jonka tuottaminen ei olisi Suomen lainsäädännön mukaan laillista.
Esimerkiksi ulkomailla lihakarjalle syötetään säännöllisesti ja ennaltaehkäisevästi antibiootteja, mitä Suomessa ei tehdä muuta kuin tarvittaessa.
Kuinka paljon ravintoloissa ja julkisella puolella – esimerkiksi kouluissa ja sairaaloissa –käytetään tällaista lihaa?
Ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi MTK:sta toteaa, että kukaan ei tarkkaan tiedä. Miten tämä on mahdollista? Siitä lisää Huomenta Suomen haastattelussa. Katso video otsikon alta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka