Miten kuoria persikka tai mango? Vinkit 5 vaikean hedelmän kuorimiseen
Joidenkin hedelmien kuoriminen voi olla yllättävän haastava tehtävä. Lue vinkit viiden erilaisen hedelmän kuorimiseen!
Mehukkaista hedelmistä irtoaa helposti paljon nestettä kuorimisen yhteydessä. Tällöin kuoriminen vaikeutuu, koska kädet lipsuvat helpommin hedelmän pinnasta ja hedelmä tippuu helposti kuorimisotteesta. Ohut kuori vaikeuttaa myös kuorimista.
1. Mango
Mangon kuori on äärimmäisen ohut ja hedelmäliha liukasta ja mehukasta. Kuori mango näin: leikkaa mango kahteen puoliskoon ja irrota kivi keskeltä pois. Viillä veitsellä mangonpuolikkaan läpi horisontaalisia ja vertikaalisia viiltoja. Viillon tulee ulottua kuoreen asti, mutta älä vahingossa riko kuorta. Irrota mangon hedelmäliha painamalla kuperalta puolelta molemmilla peukaloillasi. Nyt voit leikata kuution muotoiset lohkareet helposti irti!
2. Tomaatti
Joissain ohjeissa neuvotaan käyttämään tomaatin hedelmäliha ilman kuoria. Näin se onnistuu: Viillä tomaatin päälle x:n muotoinen terävä viilto. Laita tomaatit sitten minuutiksi kiehuvaan veteen. Siirrä keittämisen jälkeen välittömästi kulhoon, jossa on kylmää vettä. Anna tomaattien viilentyä hetki. Nosta tomaatit sitten kylmästä vedestä, ja vedä kuoret x:n muotoisen viillon avulla irti!
3. Kiivi
Leikkaa kiivin molempiin päihin pyöreä aukko. Sujauta aukosta lusikka aivan kiivin kuoren ja hedelmälihan väliin. Pyöritä lusikkaa kuoren ja hedelmälihan välissä, kunnes kuori on irronnut hedelmästä kokonaan. Nyt voit paloitella kiivin mieleiseksesi!
4. Persikka
Käytä persikan kanssa samaa menetelmää, kuin tomaatin kanssa. Viillä siihen x:n muotoinen viilto, käytä nopeasti kuumassa vedessä ja laita sitten kylmään veteen. Irrota sitten hellävaraisesti kuori hedelmälihasta!
5. Ananas
Leikkaa ananaksen hattu ja pohja irti. Leikkaa sitten loput kuoret irti ylhäältä alas. Poista huolellisesti ruskeat täplät, joita ananakseen voi jäädä kuoren alle. Paloittele sitten haluamallasi tavalla!
Lähde: The Daily Meal
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka