Pienet jäätelötehtaat valtaavat markkinoita: Jyrki Sukulan jäätelöstä vuoden luomutuote
Jäätelöbuumille ei näy loppua Suomessa.
Lähi- ja luomuruokatrendin myötä Suomeen on viime vuosina alkanut tupsahdella uusia, pieniä jäätelötehtaita. Kesällä 2013 uutisoitiin kolmen kaveruksen perustamasta jäätelötehtaasta Itä-Helsingin lähiöön. Tänä kesänä jäätelöbisnekseen on lähtenyt mukaan myös televisiosta tuttu kokki Jyrki Sukula. Sukula on mukana nuorten maitotilallisten ja muutaman "jäätelöhullun" yhteistyönä aloittamassa luomujäätelöprojektissa, joka tuottaa markkinoille lisäaineetonta Jymy-jäätelöä.
– Jymy viedään käsistä! Tuote on myynnissä jo useissa kymmenissä jälleenmyyntipaikoissa ympäri Etelä-Suomea, ja kaikki menee mitä ehdimme valmistaa. Se on näin uudelle tuotteelle kova juttu, Jyrki Sukula iloitsee.
Jäätelö valittiin vuoden luomutuotteeksi
Uusi Jymy-jäätelö valittiin vastikään myös vuoden luomutuotteeksi Image-lehden toimesta. Lehti palkitsi tuoreimmassa lokakuun numerossaan ruoka-alan parhaimmistoa, ravintoloita, tuotteita ja ilmiöitä. Kolmen kaveruksen tapaan, myös Jymy-jäätelön valmistukseen on haettu oppia maailmalta.
– Jymy syntyi tavoitteesta tehdä jäätelöä maailman parhaista raaka-aineista; tuoreesta luomumaidosta, suomalaisista marjoista sekä ylellisistä ja eksoottisista herkuista, kertoo toimitusjohtaja Horst Neumann, joka haki jäätelöoppia eri puolilta Eurooppaa pieniltä laatujäätelön valmistajilta ja puhui ystävänsä ympäri uskaliaaseen hankkeeseen.
Jäätelöyrittäjät ovat halunneet panostaa raaka-aineisiin toden teolla: jäätelössä käytettävä luomumaito tulee Vennan luomumaitotilalta, ja tilan lehmiä hoidetaan huolella. Tilan nuoret isännät Olli ja SamuliSuominen tuntevat kaikki lehmänsä nimeltä, ja antavat lehmille vain puhdasta, tilan omilla pelloilla viljeltyä, GMO:sta ja kasvinsuojeluaineista vapaata ruokaa. Kaikki muutkin ainesosat täyttävät tiukat lisäaineettomuus- ja luomukriteerit.
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka