Vappu Pimiän superhelpot sämpylät: "Tässä menee viisi minuuttia"
Vappu Pimiä jakoi suositun sämpyläohjeensa.
Televisiojuontaja Vappu Pimiä julkaisi maaliskuun lopussa uuden keittokirjan Vappu joka päivä (Otava 2023). Vappu vieraili kirjansa tiimoilta Huomenta Suomessa ja jakoi ohjelman katsojille suosikkileipäohjeensa.
– Ihmiset ajattelevat, että on hirveän vaikeaa tehdä sämpylöitä, mutta eihän se ole. Tässä menee viisi minuuttia, Vappu opasti viitaten taikinan valmistumiseen.
Taikina jätetään tekeytymään yön yli huoneenlämpöön
Hän kertoi tehneensä sämpylöitä samalla ohjeella jo yli 20 vuoden ajan. Leipäreseptin hienous piilee siinä, että taikinan voi tehdä nopeasti illalla ja jättää huoneenlämpöön yöksi tekeytymään.
– Ei tarvitse mihinkään jääkaappiin laittaa.
Sämpylätaikinaa voi myös muunnella oman kaappinsa sisällön perusteella. Vappu itse sujauttaa taikinan joukkoon muun muassa erilaisia hiutaleita, puuronjämät tai vaikka juuressoseita.
– Voi laittaa vettä, piimää, maitoa tai jogurttia nesteeksi. Tai jogurtin ja veden yhdistelmää. Aina tulee vähän erilainen lopputulos.
Vapun sämpylöitä ei tarvitse edes käsin pyöritellä ennen uuniin laittamista.
Katso jutun yllä olevalta videolta, miten Vapun helpot sämpylät valmistuvat ja nappaa ohje: Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka