Vieläkin parempaa kasvissosekeittoa – älä unohda tätä vaihetta!
Paahdettu kasvissosekeitto saa makeutta hunajasta. Herkullinen keitto on superhelppo valmistaa!
Syksyn sadon juureksista valmistuu helppo ja nopea kasvissosekeitto. Kun kasvikset paahtaa uunissa ennen keitoksi soseuttamista, saa keittoon paahteisen maun.
Ylimääräinen vaihe todella kannattaa: tätä herkullisempaa keittoa et ole maistanut!
Paahdettu hunajainen kasvissosekeitto
750 g juureksia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
0,5 dl oliiviöljyä
hunajaa
Lisäksi:
10 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
Kuori ja pilko juurekset, sipulit ja valkosipulinkynnet. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, hunajalla ja oliiviöljyllä. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin puolen tuntia. Valmista kasvisliemi esimerkiksi vedestä ja kasvisliemikuutioista.
Kaada paahdetut kasvikset kattilaan. Kaada joukkoon osa kasvisliemestä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma.
Kaada loppu kasvisliemi joukkoon välissä sekoittaen, kunnes keitto on koostumukseltaan sopivan pehmeää ja tasaista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka