Hellapoliisin chili-limelohta
Lohiruoat ovat yleensä koko perheen suosikkeja. Lohi on mietoa ja se kypsyy nopeasti. Valmista herkullinen limellä ja chilipaprikalla maustettu lohi ja tarjoa seuraksi kevään ehdotonta sesonkikasvista parsaa.
4 annosta
- 600–700 g lohifilee tai kirjolohifilee
- 1 punainen chilipaprika
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- ½–3/4 tl suolaa myllystä
- 1 limen raastettu kuori
- 1 limen puristettu mehu
Lisäksi
- vettä
- suolaa
- 1 nippu tuoretta parsaa
- 150–200 g naposteluporkkanoita
- oliiviöljyä
- suolaa
- (1 valkosipulinkynsi)
Valmistusohje
Poista lohifileestä ruodot.
Leikkaa neljään yhtä suureen osaan.
Leikkaa jokainen osa vielä keskeltä nahkaan asti ja käännä nahkaosat vastakkain lohimedaljongeiksi.
Hienonna chilipaprika ja valkosipulinkynnet.
Sekoita joukkoon oliiviöljy ja suolaa myllystä.
Pese lime hyvin ja raasta kuori joukkoon.
Purista mausteeksi vielä limen mehu.
Laita kalapalat uunivuokaan.
Levitä mausteseos kalapalojen päälle ja anna maustua mielellään muutama tunti jääkaapissa.
Kypsennä kalaa 175-asteisessa uunissa kalapalojen koosta riippuen noin 30 minuuttia.
Älä päästä kalaa kypsymään kuivaksi.
Valmista seuraksi lisuke parsasta ja porkkanoista.
Kiehauta reilusti vettä ja mausta suolalla.
Poista parsoista kannat ja lisää parsat ja naposteluporkkanat kiehuvaan veteen. Keitä muutama minuutti, kunnes ne ovat vielä purtavia, mutta kypsyneet sopivasti.
Paista halutessasi hieman väriä parsoihin ja porkkanoihin oliiviöljyssä pannulla ja mausta halutessasi valkosipulilla ja suolalla.
Laita ne uunivuokaan kalan kanssa kypsennyksen loppuvaiheessa.
Tarjoa sellaisenaan tai varhaisperunoiden tai perunasoseen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku