Hellapoliisin kerma-ananaspannacotta
Pannacotta on ihastuttava jälkiruoka, jonka valmistus on todella helppoa. Se sopii myös juhlavampiinkin tilanteisiin. Pieniin snapsilaseihin valmistettuna se on myös riittoisaa ja mainio tarjottava kevään ja kesän juhlissa. Nämä pannacotat ovat saaneet pinnalle kevyen ananaskiilteen, joka on maustettu raikkaalla mintulla.
4–10 annosta
- 5 dl kuohukermaa
- 1 dl hyytelösokeri Multia
- 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
- n. 1/3 tuoretta ananasta (1 dl soseena)
- 1 ½ dl vettä
- ½ dl hyytelösokeri Multia
- muutama oksa tuoretta minttua
Valmistusohje
Mittaa kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon hyytelösokeri Multi ja vaniljasokeri.
Kiehauta. Anna kiehua noin puoli minuuttia, nosta sivuun.
Jaa liemi juomalaseihin tai pieniin snapsilaseihin ja nosta jääkaappiin hyytymään.
Mikäli haluat, voit laittaa pienet lasit nojaamaan esimerkiksi munakennoihin hieman viistoon, jolloin ne hyytyvät hauskasti vinoiksi.
Laita jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
Valmista sillä välin toinen kerros.
Kuori ananas ja jauha siitä osa hienoksi soseeksi.
Laita sose pieneen kasariin ja lisää joukkoon vesi ja hyytelösokeri Multi, sekä hienonnettua minttua.
Kiehauta ja anna kiehua noin puoli minuuttia.
Jaa liemi kermapannacotan päälle ja nosta taas hetkeksi jääkaappiin hyytymään.
Tarjoa pienenä makeana suupalana juhlissa tai jälkiruokana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka