Illallinen äidille: Annimari Korten pääruoka: Mama cabbage
Huippu-urheilija Annimari Korte valmistaa Illallinen äidille -ohjelmassa huippukokki Kape Aihisen avustuksella äidilleen kolmen ruokalajin menun.
Ainekset
- Kaalikääryleet
- 1 kokonainen keräkaali
- 2,5 dl täysijyväriisi
- suolaa
- tuoretta meiramia
- 400g naudan jauhelihaa
- 1 kevätsipuli
- tuoretta meiramia
- tuoretta timjamia
- sormisuolaa
- tummaa siirappia
- voita
- mustapippuria
- ---------------------
- Kurpitsa parsakaali paistos
- 1 keskikokoinen myskikurpitsaa
- 1 parsakaali
- 1 kokonainen valkosipuli
- nippu erilaisia tuoreita yrttejä, kuten salvia ja timjami.
- rypsiöljyä
- sormisuolaa
Valmistusohje
Keitä kokonainen kaali suolavedessä. Irrota päällimmäiset lehdet kypsyttyä, jotta kaalin sydän myös kypsyy. Voit vaihtoehtoisesti keittää kaalinlehdet irrallisina. Jäähdytä lehdet keiton jälkeen.
Keitä täysjyväriisi kaalin keitinvedessä. Yhdistä paistettu jauheliha ja keitetty riisi. Pilko kevätsipulin vihreä osa, sekä nippu hienonnettua tuoretta meiramia. Lisää lopussa noin 5rkl tummaa siirappia.
Maista ja lisää mausteita, ja suolaa tarvittaessa.
Kauli keitetyt kaalinlehdet keittiöpyyhken välissä tasaiseksi, näin kaalinranka madaltuu. Laita kaalinlehden keskelle 2rkl täytettä ja kääri kauniiksi nyytiksi.
Asettele nyytit tiiviisti vuoan pohjalle.
------------------
Leikkaa kurpitsa puoliksi ja asettele pellille. Viipaloi parsakaali isoiksi lohkoiksi ja asettele kurpitsan kanssa pellille. Jaa valkosipulin kynnet kuorineen puolikkaiden kurpitsojen ja parsakaalin päälle. Levitä vielä pitkiä yrttien oksia. Ripottele sormisuolaa ja rypsiöljyä. Paista uunissa 200 asteessa noin 40min.
Poista yrtit ja valkosipulit kurpitsojen päältä. Kaavi isolla lusikalla kurpitsan liha vuokaan isoiksi paloiksi.
Paahda kurpitsan lohkoja uunissa vielä hetki, että paljojen reunat hiukan ruskistuvat.
Asettele isolle lautaselle. Koristele tuoreilla yrteillä ja lorauksella oliiviölkyä. Tarjoile kaalikääryleiden kanssa.
Lisää päälle lohkare voita, siirappia noin 5rkl, suolaa, sekä jauhettua mustapippuria.
Paista uunissa 160 asteessa noin 40min, kunnes kaalikääryleet ovat saaneet kauniin ruskean ja rapean pinnan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka