Länsirannikon cocktail

Cocktail-lasista tarjoiltu pieni salaatti on mukava avaus päivälliselle. Tarjoiluastiaksi sopii myös kulho tai lautanen.

4 annosta

  • 120 g kuorittuja katkarapuja
  • 120 g ravunpyrstöjä
  • 80 g simpukoita
  • 80 g herneitä
  • 80 g herkkusieniä
  • 80 g mätiä
  • 8 pientä salaatinlehteä
  • muutama tillinoksa
  • 1 sitruuna
  • 8 valkoisen tankoparsan nuppua

Rhode Island -kastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 tl sitruunamehua
  • (½ rkl konjakkia tai madeiraa)
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Rhode Island -kastike: sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunalla, suolalla, valkopippurilla ja maun mukaan tilkalla konjakkia tai madeiraa.

2. Sekoita ravunpyrstöt, simpukat, kuoritut katkaravut ja herkkusienet ja annostele ne salaattisuikaleiden ja herneiden päälle.

3. Pirskottele Rhode Island -kastiketta ja koristele annokset mädillä, tillillä, parsan nupuilla ja sitruunalohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.