Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Länsirannikon cocktail

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Cocktail-lasista tarjoiltu pieni salaatti on mukava avaus päivälliselle. Tarjoiluastiaksi sopii myös kulho tai lautanen.

4 annosta

  • 120 g kuorittuja katkarapuja
  • 120 g ravunpyrstöjä
  • 80 g simpukoita
  • 80 g herneitä
  • 80 g herkkusieniä
  • 80 g mätiä
  • 8 pientä salaatinlehteä
  • muutama tillinoksa
  • 1 sitruuna
  • 8 valkoisen tankoparsan nuppua

Rhode Island -kastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 tl sitruunamehua
  • (½ rkl konjakkia tai madeiraa)
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Rhode Island -kastike: sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunalla, suolalla, valkopippurilla ja maun mukaan tilkalla konjakkia tai madeiraa.

2. Sekoita ravunpyrstöt, simpukat, kuoritut katkaravut ja herkkusienet ja annostele ne salaattisuikaleiden ja herneiden päälle.

3. Pirskottele Rhode Island -kastiketta ja koristele annokset mädillä, tillillä, parsan nupuilla ja sitruunalohkoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Cocktail alkupalat