Pannupizza paprikalla ja jättikatkaravuilla

Kotitekoisen pannupizzan voi tehdä isossa teflonpaistinpannussa. Pannupizza tarjoillaan perinteisesti suoraan pannusta.

Ainekset

  • Kahdelle-kolmelle

Pohja

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 maustemitta suolaa
  • 1 dl kylmää vettä
  • oliiviöljyä paistamiseen

Täyte

  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 500 g jättikatkarapuja
  • 1 punainen paprika
  • 4 dl raastettua mozzarellajuustoa

Tarvitset myös

  • teflonpaistinpannun, läpimitaltaan 18 cm

Valmistusohje

1. Kuori jättikatkaravut mutta jätä pyrstön uloin osa paikalleen. Puhdista ja suikaloi paprika.

2. Pohja: Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jos taikina on liian tahmeaa, lisää hieman jauhoja, jos liian kovaa, lisää muutama tippa vettä. Kumoa taikina leivinpöydälle ja kaulitse tai litistä taikina käsin paistinpannun kokoiseksi.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa ja laita taikinalevy pannuun. Paista aika korkealla lämmöllä 1 ½ minuuttia, kunnes pohja on kauniin värinen. Käännä paistinlastalla.

4. Alenna lämpöä keskilämmölle tai hieman alle. Levitä pohjalle tomaattipyreetä, melkein reunaan asti, ja asettele päälle katkarapuja ja paprikasuikaleita. Ripottele päälle juusto ja laita kansi päälle. Paista kunnes juusto alkaa sulaa ja pohja on kauniin värinen, n. 4 minuuttia. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!