Taskuraputahnaa ja crostineja
Tavallisesta purkki-taskuravusta tullee juhlaruokaa tilin ja aiolin ansiosta. Ripaus kajennea antaa vielä tulista vauhtia ruokaan. Jos käytät kokonaista taskurapua, saat tietenkin saksista hienot koristelut tarjoiluun.
Neljälle
- 200 g taskuravunlihaa
- 1/4 kurkku
- 2 rkl tillisilppua
- 2 rkl ruohosipulisilppua
- 2 tl piparjuuriraastetta
- muutama tippa sitruunamehua
Aioli
- 3 munankeltuaista
- 4 dl rypsiöljyä
- 1 tl vettä
- 1 dl ranskankermaa
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ maustemitta kajennepippuria
- ½ tl suolaa
Crostini
- 1 ciabatta
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 tl gourmetsuolaa
Valmistusohje
1. Vatkaa munankeltuaiset veden kanssa käsin tai koneella pari minuuttia. Lisää sen jälkeen öljy ohuena norona voimakkaasti vispaten, kunnes seos on sileää. Laita aioli kulhoon ja purista joukkoon valkosipulinkynsi. Sekoita mukaan ranskankerma, suola ja kajenne. Pane kylmään tarjoiluun asti.
2. Puhdista taskuravunliha huolellisesti. Kuori ja halkaise kurkku, raaputa pois siemenet ja kuutioi kurkku pieneksi. Silppua tilli ja ruohosipuli. Sekoita keskenään aioli, kurkku, tilli, ruohosipuli ja piparjuuriraaste kulhossa. Kääntele sen joukkoon varovasti ravunliha ja purista sekaan muutama tippa sitruunamehua. Laita tahna jääkaappiin ainakin 2 tunniksi, jotta maut tasaantuvat.
3. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Halkaise leipä ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi pitkittäin. Penslaa siivut molemmilta pulilta oliiviöljyllä ja laita ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paahda leipiä uunissa 7-8 minuuttia. Ota pelti uunista, ripottele hieman gourmetsuolaa leiville ja anna niiden jäähtyä. Jaa taskuraputahna neljään tarjoilukulhoon ja tarjoa ohessa crostineja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku