Motorsport: Sauber tarjosi Valtteri Bottakselle sopimusta – yksi pykälä pahasti pielessä

Motorsport-sivusto kertoo Valtteri Bottaksen olevan Sauber-tallin ykkösehdokas Nico Hülkenbergin rinnalle ensi vuodeksi.

Sivuston mukaan Bottakselle on jo tarjottu yksivuotista sopimusta, mutta Bottaksen kerrotaan tiettävästi havittelevan 1+1-vuotista sopimusta.

Parhaillaan ajettavan Italian GP-viikonlopun alla Bottas kertoi olevansa kiinnostunut vain monivuotisesta sopimuksesta.

Hülkenbergin, 37, Sauber-sopimus julkaistiin jo huhtikuussa, ja hänen sopimuksensa on monivuotinen. Hülkenberg siis ajaa tallissa myös 2026, kun se muuttuu Audin tehdastiimiksi.

Audi olisi alun perin halunnut Hülkenbergin rinnalle Carlos Sainzin, joka joutuu tekemään tilaa Ferrarilla Lewis Hamiltonille. Sainz on kuitenkin tehnyt sopimuksen Williamsin kanssa.

Motorsportin mukaan Audi haluaisi, että tallin toisen kuljettajan kanssa tehdään tässä kohtaa vain yksivuotinen sopimus, jotta kokoonpanoa voidaan tarkastella ensi vuonna uudestaan.

Kärkiehdokas Bottaksen takana paikalle on Motorsportin mukaan ehdolla 19-vuotias McLaren-juniori Gabriel Bortoleto. Brasilialaiskuljettaja voitti viime vuonna F3-mestaruuden ja on tällä hetkellä F2-sarjassa toisena.

Lue myös:

    Uusimmat