Outokummun uudeksi toimitusjohtajaksi Kati ter Horst

Paikka vapautui, kun Heikki Malinen nimitettiin Nesteen johtoon.

Ruostumatonta terästä valmistavan Outokummun uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Kati ter Horst

Ter Horst aloittaa tehtävässä viimeistään lokakuussa ja siirtyy tehtävään belgialaisesta vedenhallintaratkaisuja tarjoavasta Aliaxis-yhtiöstä, jossa hän johti Euroopan, Lähi-idän ja Afrikan liiketoimintaa. 

Aiemmin ter Horst teki pitkän uran Stora Ensossa, jossa hän johti viimeisimpänä tehtävänään paperiliiketoimintaa.

Ter Horst on ollut Outokummun hallituksen jäsen vuodesta 2016 ja varapuheenjohtaja toissa vuodesta.

– Kati ter Horstilla on vahvat näytöt prosessiteollisuudesta sekä laajaa kansainvälistä kokemusta johtotehtävistä monimutkaisissa liiketoimintaympäristöissä. Yhtiön hallitus on vakuuttunut siitä, että hän on oikea henkilö johtamaan Outokumpua tästä eteenpäin, sanoi Outokummun hallituksen puheenjohtaja Kari Jordan tiedotteessa.

Jordanin mukaan ter Horst tuntee ja ymmärtää Outokummun liiketoimintaa syvällisesti ja on sitoutunut yhtiön strategiaan.

Ter Horstin mukaan Outokumpu on omassa luokassaan ruostumattoman teräksen edelläkävijänä maailmassa ja kiihdyttää innovaatioillaan yhteiskunnan vihreää siirtymää.

– Viime vuosien kehitystoimien ansiosta yhtiö on taloudellisesti vahvempi kuin koskaan. Olen otettu ja innoissani mahdollisuudesta johtaa Outokumpua, globaalia alansa edelläkävijää terästeollisuuden muutoksen seuraavassa vaiheessa, ter Horst kiitteli.

Outokumpu sai ryhtyä etsimään uutta vetäjää, kun polttoainevalmistaja Neste toukokuussa kertoi rekrytoineensa Heikki Malisen uudeksi toimitusjohtajakseen.

Lue myös:

    Uusimmat