Hizbollahin kannattajat keskeyttivät Ylen toimittajan suoran lähetyksen

Ylen toimittaja on kunnossa.

Ylen puoli yhdeksän uutisissa tapahtui poikkeuksellinen tilanne, kun äärijärjestö Hizbollahin kannattajat keskeyttivät Ylen toimittajan Antti Kurosen suoran lähetyksen Libanonin pääkaupungista Beirutista.

Kuronen kertoi uusimpia tietoja Israelin ja Hizbollahin välisestä konfliktista paikan päältä Beirutista nuorten miesten ympäröimänä.

Kurosen lähellä olleet henkilöt olivat hänen mukaan äärijärjestö Hizbollahin kannattajia. He tarttuivat Kurosen mikrofoniin, huusivat siihen ja kääntelivät kameraa kesken suoran lähetyksen.

– Kun kuvasuoran aikana sanoin Hizbollahin pari kertaa suomeksi, Hizbollahin jäsen, joita kutsutaan poliiseiksi, repi kameran minulta, Kuronen kertoi Ylen mukaan.

Kuronen on kertonut Ylelle olevansa kunnossa. Kuronen päästettiin jatkamaan matkaa suoran lähetyksen päätyttyä.

Maahyökkäys voi alkaa pian

Israel on ilmoittanut Yhdysvalloille suunnittelevansa pian alkavaa maahyökkäystä Libanoniin, yhdysvaltalainen virkamies kertoo yhdysvaltalaislehti Washington Postille.

– Hizbollahin vastaisen sodan seuraava vaihe alkaa pian, sanoi Israelin puolustusministeri Yoav Gallant maanantaina.

Israelin armeija on sijoittunut tavalla, joka viittaa maahyökkäyksen Libanoniin voivan alkaa, kertoo yhdysvaltalaisviranomainen uutistoimisto Reutersille.

Israelin armeija on ilmoittanut, että Metulan, Misgav Amin ja Kfar Giladin alueet Pohjois-Israelissa ovat nyt suljettuja sotilasalueita, joihin ulkopuolisilla ei ole asiaa.

Libanonin armeija puolestaan on vetäytynyt useista asemista etelärajalta, paikalliset asukkaat ja turvallisuuslähde kertovat Reutersille. Libanon ei ole vahvistanut väitettä.

 

Lue myös:

    Uusimmat