Järvenpää: Olo on tyhjä ja harmittaa

Miesten keihäänheiton olympiafinaalissa neljänneksi jäänyt Tero Järvenpää oli pettynyt mies keihäskisan tauottua Linnunpesässä.

Järvenpään parhaaksi jäi ensimmäisellä heitolla syntynyt 83,95. Tamperelaisen viides heitto kantoi 88-89-metriä, mutta heittäjä ei pysynyt viivan oikealla puolella. Tuo yliastuttu kiskaisu olisi tuonut olympiahopeaa.

-Innostuin liikaa. Kaikki tuntui niin hyvältä. Alkuvauhti oli joka heitossa liian kova ja askelmerkki sekosi. Meni hässäkäksi ja tuli yksi askelpari lisää. En malttanut. Se on suurin syy. Kattelin sijoitusta ennen suoritusta. Se on kardinaalivirhe, Järvenpää luetteli.

Järvenpäästä näki, että miestä korpesi. Voimasanatkaan eivät olleet kaukana. Ennalta Järvenpää ei puhunut suurista tavoitteista, mutta odotuksia oli.

- Tiesin, että mahdollisuudet on olla tosi korkealle. Turha niistä tuloksista ja sijoituksista on ennen kilpailua puhua. Ne täytyy ansaita. Nyt harmittaa ja on tyhjä olo. Nämä ovat ainutkertaisia mahdollisuuksia, ja voi olla, ettei toista tule, Järvenpää jatkoi.

Lontoo jo mielessä

Järvenpää kävi avausheittonsa jälkeen pitkäkseen ja keskittyi. Lepohetki jäi lyhyeksi, kun virkailijat kehottivat hänet ylös. Pääkatsomon edessä alkanut mitaliseremonia oli edennyt kansallislauluvaiheeseen. Silloin pitää nousta seisaalleen.

Järvenpää sanoi, ettei hänen keskittymisensä herpaantunut.

- Pidin ajatukset koossa koko ajan, yritin hakea sitä heittoa. Monesti kun tällaisessa kilpailussa alkaa menemään huonosti, suuntaa on vaikea muuttaa.

Järvenpää on vasta 23-vuotias. Aikaa on.

- Tavoite lyödään heti saman tien Lontooseen (olympialaiset 2012). Tulen panostamaan tähän lajiin seuraavat vuodet, Järvenpää sanoi.

Järvenpää kilpailee seuraavaksi maaottelussa Ruotsia vastaan heti olympialaisten jälkeen. Zürichin kultaisen liigan kilpailukin saattaa olla ohjelmassa.

Katso Netti-tv:stä:

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat