Olympiavoittajan entinen ravitsemusterapeutti dopingtutkinnan keskiössä – kultamitalisti takoi hirmuajan Tokiossa

Italian Marcell Jacobs voitti Tokion olympialaisissa kultaa sadalla metrillä sekä pikaviestissä. Nyt hänen entinen ravitsemusterapeuttinsa on mukana steroiditutkinnassa, kertoo The Times.

Jacobs voitti 100 metrin pyrähdyksen uudella Euroopan ennätysajalla 9,80 ja oli johdattamassa Italian yllätysvoittoon perjantaisessa pikaviestissä. Italialaisen entistä ravitsemusterapeuttia Giacomo Spazzinia epäillään anabolisten steroidien välityksestä asiakkailleen. Spazzini osallisuutta tutkitaan suuren dopingtutkinnan (Operations Muscle Bound) yhteydessä.

Jacobsin kerrotaan katkaisseen yhteistyön Spazzinin kanssa maaliskuussa, kun tätä epäiltiin rikoksesta. Italialainen laittoi kuitenkin 100 metrin olympiakultansa jälkeen Instagramiin videon, jossa he keskustelevat yhteistyöstä. Jacobs on vakuuttunut videolla, että Spazzini on juuri oikea henkilö auttamaan ravinnon ja harjoituksen kanssa.

Italialainen alitti ensimmäistä kertaa 10 sekunnin rajan keväällä. The Timesin mukaan Jacobsia ei ole testattu yleisurheilun eheysyksikön (AIU) toimesta. Hän on kuitenkin antanut testejä kotimaassaan sekä olympialaisten aikana.

– Marcellia ei ole mainittu tutkinnassa ja minulla ei ole sen vuoksi enempää tietoja tapauksesta, Jacobsin agentti Marcelo Magnani kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat