SM-liigassa erikoinen episodi – karmea imurointimaali hylättiin

Lukko-vahti Lethemon pelastuu – karmea imaisu olikin paitsio 1:02
Lukko-vahti Lethemon pelastuu – karmea imaisu olikin paitsio

Perjantaina Porissa Lukko hävisi jääkiekkoliigassa Ässille 4–1. Lauantaina numerot olivat samat, mutta tällä kertaa Lukko juhli Satakunnan paikalliskohtaamisessa kotiareenallaan. Raumalaisten maalivahti John Lethemon oli mukana monessa.

Lukko pyöri Äijänsuolla kaksi ja puoli erää kulmissa ja juuttui monta kertaa Ässien keskialueen trappiin. Ässät johti pitkään avauserässä syntyneen Lenni Hämeenahon maalin turvin 1–0.

Ottelussa nähtiin myös todella erikoinen tilanne, kun Lukko-vahti John Lethemon imaisi toisessa erässä laukauksen keskialueelta taakseen.

Nolo moka kuitenkin pyyhittin Lethemonin ja Lukon onneksi välittömästi pois tulostaululta, sillä osuma oli kuin onnen kaupalla paitsio.

Katso Lethemonin erikoinen nukahdus pääkuvan videolta!

Kolmoserän puolenvälin jälkeen homma kääntyi nopeasti. Kaiken käynnisti Lethemonin komea tuplatorjunta, kun hän ensin nollasi Dylan Fabren läpiajon ja sen jälkeen koppasi Kasperi Ojantakasen reboundin tv-tyyliin.

SM-liigakauden upein torjunta? Jani Alkio on seota selostamossa: "Morjens!" 0:11
SM-liigakauden upein torjunta? Jani Alkio on seota selostamossa: "Morjens!"

Tämä sytytti Lukon, joka yltyi hurjaan maalitahtiin toimittaessaan kolmen minuutin ja 26 sekunnin sisään kiekon peräti neljästi Joni Ortion vartioimaan Ässät-maaliin.

Maaleista ensimmäisen ja viimeisen teki Antti Saarela. Siinä välissä illan voittomaaliksi jääneen rannekudin laukaisi tähän saakka osumitta ollut Jakob Stenqvist. Kolmannesta osumasta vastasi Karson Kuhlman.

Kauden avausmaalinsa vasta 17. pelissään tehneen ja syöttömääränsä 11 pisteeseen korottanut Stenqvist oli iloinen voitosta.

– Lethemonin hieno torjunta käänsi momentumin meille. Se oli uskomaton seivi, Stenqvist kehui.

Omasta maalistaan mies oli niin ikään tyytyväinen.

– Onhan tässä paikkoja ollut vaikka kuinka, mutta nyt se tuli.